VanWonen bundelt krachten voor de gezondste generaties

14 juni 2022

Nieuwsbericht, Gezondste generaties

Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft dinsdag op vastgoedbeurs Provada de samenwerking bekrachtigd met drie partners: Dutch Green Building Council, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en de lector Gezonde Stad aan de Hanzehogeschool Groningen. Vanuit de expertise en netwerken van deze partners werkt VanWonen versterkt aan haar missie: woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties.


Op het gebied van duurzaam materiaalgebruik heeft VanWonen op de Provada de intentieverklaring ondertekend over het terugdringen van materiaalgebonden emissies, een initiatief van de Dutch Green Building Council (DGBC).

Alfred Bolks, VanWonen Algemeen Directeur: “Recentelijk zijn wij DGBC-partner geworden, omdat dit naadloos aansluit bij onze duurzaamheidsambities. Eén van de doelen van DGBC is om vóór 2040 een CO₂-neutrale bouwkolom te realiseren. Wij leveren daaraan graag onze bijdrage en hebben deze intentieverklaring dan ook met volle overtuiging ondertekend.”

Ook ondertekende VanWonen op de Provada de bedrijfspartnerovereenkomst met Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Daarmee is zij de eerste gebiedsontwikkelaar die zich aansluit bij de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie.

Miranda Venekamp-Brandt, VanWonen Directeur Marketing, Verkoop & Verhuur licht toe: “Wij willen als gebiedsontwikkelaar daadkrachtig werken aan de gezondste generaties. Daarom hebben we in 2019 mede het initiatief genomen voor de lector gezonde stad. En ondertekenen we vandaag ons partnerschap voor de Rookvrije Generatie. Met onze sleutelrol in het fysieke domein kunnen we dit waarmaken. Wij gaan rookvrije zones creëren in al onze projecten en gebiedsontwikkelingen zoals speelplekken, binnenhoven, dakterrassen en ook bij klantevents. Dit doen wij samen met onze partners en in samenspraak met bewoners, zo kunnen alle generaties rookvrij wonen en kinderen gezond opgroeien en spelen.”

De lector Gezonde Stad is een initiatief van de gemeente Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de Hanzehogeschool Groningen en VanWonen. Met lector Jeannette Nijkamp onderzoekt VanWonen sindsdien welke sociale en ruimtelijke interventies bijdragen aan gezond leven en wonen in nieuwe wijken. En wat er nodig is om mensen gezonde keuzes te laten maken. De opgedane kennis past VanWonen toe in haar gebiedsontwikkelingen.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gezondste generaties`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten