Bouw 60 woningen De Smaaktuin in Barneveld feestelijke van start

04 juli 2022

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Maandagmiddag heeft wethouder Bennie Wijnne op symbolische wijze het startsein gegeven voor de bouw van nieuwbouwproject De Smaaktuin in Barneveld. Het gaat in totaal om 52 grondgebonden woningen en één complex met 8 appartementen. Alle 60 woningen zijn inmiddels verkocht. De nieuwe buren proostten met elkaar op een mooie toekomst. 


Met het leggen van een vloerplaat gaf wethouder Wijnne het officiële startsein voor de bouw. De Smaaktuin is gelegen aan de westzijde van de nieuwe Barneveldse wijk Bloemendal. Wethouder Bennie Wijnne: "Als gemeente zijn we blij dat met dit project weer veel mensen in Barneveld een nieuwe woning hebben gevonden. De grote diversiteit aan woningen in De Smaaktuin biedt bovendien voor elk wat wils."
 
Duurzaam en gezond wonen
Alle woningen in De Smaaktuin worden energieneutraal opgeleverd: goed geïsoleerd, verwarmd en gekoeld met een lucht-water warmtepomp en voorzien van een groot aantal zonnepanelen. Het regenwater wordt zoveel als mogelijk ter plaatse geïnfiltreerd. Elke woning krijgt bovendien een regenton voor de eigen tuin. Daarnaast worden in de gevels nestkasten geplaatst voor vleermuizen, huismussen en zwaluwen. VanWonen Directeur André ten Vergert: “Met De Smaaktuin voegen we een duurzame, energiezuinige en toekomstbestendige ontwikkeling toe aan Barneveld. Een wijk die prachtig ligt, omgeven door groen. Hier wordt het straks goed toeven en gezond wonen.”
Richard te Vaarwerk, Technisch Directeur Van Campen Bouwgroep voegt hieraan toe: “Wij zijn trots op de mooie woningen en appartementen die wij in dit project gaan bouwen. De Smaaktuin is een kleurrijk project met een strakke vormgeving en veel variatie in metselwerk.”
 
Gevarieerd woningaanbod
De Smaaktuin kent een grote variëteit in het woningprogramma. Appartementen, hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. In prijs variërend van € 230.000 tot en met € 755.000. Alle woningen en appartementen zijn inmiddels verkocht.
Naar verwachting start de oplevering van De Smaaktuin fase 1 tegen het einde van dit jaar. De tijdslijnen voor fase 2 zijn nog niet bekend.
 
Bloemendal in Barneveld
In de nieuwe woonwijk Bloemendal komen zeven verschillende woonsferen die zijn geïnspireerd op het huidige landschap. Vanaf de westzijde (de Nijkerkerweg) komen langgerekte groene ruimten met afwisselend woonvelden. Aan de oostzijde komen juist meer houtwallen voor en wordt de kleinschaligheid in erven vertaald. Kortom een wijk waar verschillende woonvormen worden ontwikkeld. De komende periode groeit de gemeente Barneveld naar zo’n 70.000 inwoners, mede door de nieuwe wijk Bloemendal, met in totaal zo’n 1.500 woningen. 
Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten