Startsein voor bouw stadsvilla’s en huurappartementen De Crescent West, Apeldoorn

18 juni 2021

Nieuwsbericht, Binnenstedelijke opgaven

Donderdag 17 juni vond het feestelijke start bouw moment plaats van De Crescent West in Apeldoorn. Gerwin van de Zande, directeur PHB Deventer en VanWonen directeur Mireille Jeurnink gaven hiervoor het startsein. Alle toekomstige bewoners van De Crescent West hadden hun woonwensen voor de toekomst op papier gezet. Deze wensen werden in een tijdscapsule gestopt, welke tijdens dit moment werd ‘begraven’. De toekomstige bewoners waren getuige van dit moment en na afloop werd er geproost op een voorspoedige bouw. Wethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn sprak via een videoboodschap namens de gemeente de toekomstige bewoners toe en wenste hen alvast heel veel woonplezier.


Een verbluffend resultaat  

Gerwin van de Zande, directeur PHB Deventer vertelt enthousiast: “De uitwerking van het plan was een mooi en uitdagend traject wat ons als PHB op het lijf geschreven was en is. Met de realisatie van De Crescent West krijgt dit stukje van Apeldoorn er een prachtig aantal woningen en appartementen erbij.”

Ook Mireille Jeurnink, VanWonen directeur is positief gestemd: “De ontwikkeling van De Crescent West was een intensief traject met uiteindelijk een verbluffend mooi eindresultaat. De veertien stadsvilla’s en dertig appartementen vormen dankzij de gekozen architectuur straks een stoer stukje centrum waar de bewoners, van alle gemakken voorzien, kunnen wonen.”

Hier komen het bruisende centrum van Apeldoorn en de groene bossen van de Veluwe samen

De veertien villa’s en de dertig vrije sector appartementen grenzen aan het centraal station van Apeldoorn. Samen vormen zij het mooie sluitstuk van de transformatie van het Stationsgebied die vele jaren heeft geduurd, maar met dit project wordt afgerond. Vanaf hier wandelen de bewoners in enkele minuten het gezellige centrum in, maar ook staan ze in mum van tijd aan de bosrand van de Veluwe. Het is dé plek waar natuur en cultuur samenkomen. De woningen vallen op door het robuuste metselwerk in combinatie met hout en grote raampartijen. Vrijwel alle stadswoningen hebben een eigen stadstuin en/of dakterras en een eigen parkeerplaats in het besloten binnenterrein. Ook de appartementen hebben toegang tot dit besloten binnenterrein met een eigen parkeerplaats op het terrein of in de stallingsgarage onder het gebouw. Daarnaast beschikken ze allemaal over een prachtig dakterras aan het binnenterrein of een mooi balkon met uitzicht op het levendige stationsplein. De architectuur van het gebouw, met het witte betonnen ‘raster’, sluit prachtig aan bij de andere twee gebouwen aan het halfronde plein waardoor één architectonisch geheel ontstaat. Vanwege de combinatie van koop- en huurwoningen ontstaat er een levendige mix van mensen midden in het bruisende centrum van Apeldoorn.

Alle veertien woonvilla’s zijn inmiddels verkocht. De start van de verhuur van de dertig vrije sector appartementen begint in het najaar van 2021. Bij belangstelling of voor meer informatie: https://www.crescent-west.nl/

Deel dit artikel:

Lees meer over `Binnenstedelijke opgaven`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten