Coalitie Lurelui-West geeft vorm aan Spoorzone Zwolle

19 november 2020

Nieuwsbericht, Binnenstedelijke opgaven

Vanuit het uitgangspunt ‘samenwerken aan de toekomst van de Spoorzone’ hebben corporaties deltaWonen en SWZ, Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO), ontwikkelaars BEMOG, VGBZ en VanWonen samen met de gemeente Zwolle het initiatief genomen om de coalitie Lurelui-West op te richten. Gisteren werd deze coalitie formeel bekrachtigd door alle partijen. Lurelui-West is het deelgebied tussen het spoor, de Willemsvaart en de IJsselallee. Door de handen ineen te slaan wordt gezamenlijk vorm gegeven aan dit deel van de Spoorzone.


Over de Spoorzone Zwolle
De Spoorzone ondergaat de komende jaren een metamorfose en wordt daarmee een nieuw bruisend economisch gebied van Zwolle. De totale zone is maar liefst 100 hectare groot en bestaat uit verschillende deelgebieden die allemaal een eigen karakter hebben. Eén van de deelgebieden is Lurelui-West.

Gezamenlijke visie
Wethouder Ed Anker is blij met de samenwerking. “Vanuit de coalitie wordt samengewerkt aan een gezamenlijke visie voor dit prachtige deel van Zwolle. We zijn ervan overtuigd door op deze wijze samen te werken, er betere plannen en ideeën ontstaan. Dat is zeker van  toegevoegde waarde voor de stad en regio.”

Het doel van de coalitie is samen te werken aan een succesvolle gebiedsontwikkeling, zodat Lurelui-West een nieuwe levendige, duurzame en groenstedelijke entree van de stad wordt, waar Zwollenaren prettig leven, wonen, werken en recreëren.

Vervolg: samen met de buurt
De komende tijd ontwikkelt de coalitie een visie voor het deelgebied. Een visie die aansluit op de uitgangspunten zoals omschreven in het ‘Ontwikkelkader Spoorzone’. Dit najaar heeft  de gemeenteraad ingestemd met dit Ontwikkelkader. Ook het gesprek met de buurtbewoners is al opgestart.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Binnenstedelijke opgaven`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten