Historische brievenbus De Volharding teruggeplaatst in nieuwe appartementen Kraanbolwerk

23 januari 2019

Nieuwsbericht, Binnenstedelijke opgaven

De bouw van fase 3 van het Kraanbolwerk is klaar. De architectuur van de tien appartementen, twaalf woningen en zes maisonettes en studio’s verwijst naar het industriële verleden van deze plek. In ‘De Volharding’ (het gebouw met de zes maisonettes en studio’s) komt heden en verleden op een bijzondere manier bij elkaar. Om het historische karakter van dit deel van de stad te behouden is de oude gevel van ‘De Volharding’ opnieuw in de oude stijl herbouwd. Een origineel element uit de oude gevel is bewaard gebleven: de brievenbus. Afgelopen vrijdag werd deze brievenbus uit de oude fabrieksgevel geplaatst in de nieuwe gevel.


Toekomstige bewoners en andere betrokkenen waren uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst op het Kraanbolwerk. Eén van de kopers plaatste de originele brievenbus weer terug in de hernieuwde gevel van ‘De Volharding’. Daarna werd het glas geheven op de realisatie van dit deel van het Kraanbolwerk en het herstel van dit bijzondere stuk historie.

Bijna drie jaar geleden werd de gevel van De Volharding afgebroken. Dit was één van de karakteristieke iconen op het Kraanbolwerk in Zwolle. De brievenbus is bewaard gebleven en opnieuw gebruikt bij de herbouw. De gevel van het nieuwe appartementengebouw heeft vrijwel hetzelfde uiterlijk gekregen als de oude fabrieksgevel. Ook de geschilderde teksten worden (als het weer het toelaat) weer aangebracht.

 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Binnenstedelijke opgaven`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten