Hart van de Waalsprong, Nijmegen

Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Hart van de Waalsprong is een duurzame en bruisende stadswijk in Nijmegen met een mix van wonen, werken, winkelen, recreëren en ontmoeten. Met de ligging aan de Waal en dichtbij het centrum van Nijmegen biedt deze gloednieuwe wijk het beste van twee werelden: stad en natuur. De Waaijer wordt een nieuw natuurgebied en boodschappen doe je in het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen geven hier nu gezamenlijk invulling aan.


Diversiteit zit in het hele plan verweven. De drie woonkernen hebben elk een eigen identiteit: Oosterhout staat voor wonen in het groen, het Centrumgebied is stads, Lent is stedelijk wonen met een dorps karakter. In totaal een gebied van bijna 7 hectare met 524 woningen waarvan 258 koop- en 266 huurwoningen waarvan 100 sociale huur, 30 middelduur en 25 zorgwoningen. Elkaar ontmoeten staat centraal in het ontwerp. In de typisch Nijmeegse horecagelegenheden aan het plein of in één van de parken.

Hart van de Waalsprong is een energieneutrale wijk met zonnepanelen, wadi’s, openbare tuinen, groene daken, waterpartijen en de eerste energieneutrale supermarkt van Nederland. Kopers en huurders krijgen van ons een mobiliteitsabonnement voor het gebruik van de elektrische auto’s en fietsen die verspreid staan door de wijk. De gezamenlijke elektrische auto’s slaan energie op die ‘s avonds weer gebruikt kan worden. De nieuwe stadsbrug ‘de Oversteek’ en de fietsverbinding ‘Snelbinder’ verbinden de wijk met de stad.

Meer weten? Bekijk de website: 
hartvandewaalsprong.nl

Livestream bekijken van de bouw?
Live view - Hart van de Waalsprong


Locatie

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Meer projecten Projecten waar we trots op zijn
1