Start samenwerking met Janssen de Jong Bouw voor Homestead in Nijmegen

15 juni 2023

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Donderdagmiddag hebben gebiedsontwikkelaars VanWonen en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling op vastgoedbeurs Provada een samenwerkingsovereenkomst getekend met Janssen de Jong Bouw voor de realisatie van de groene en duurzame nieuwe wijk Homestead in Nijmegen. Homestead bestaat uit 77 ruime woningen in een grote diversiteit. De wijk ligt in het gebied De Dijkzone van de Waalsprong in Nijmegen-Noord.


Homestead wordt een nieuwe wijk in Nijmegen-Noord met 55 grondgebonden woningen en 22 appartementen. Gelegen in het groene en uitgestrekte uiterwaardenlandschap en op een nieuw aangelegde terp. Het programma omvat vierlaagse hoekwoningen, twee- drie- en vierlaagse rijwoningen en een klein appartementencomplex met twee- en driekamerappartementen en één penthouse. 

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “In Homestead is het straks wijds, groen en rustig wonen. Met vergezichten over de groene uiterwaarden en met een mooi beschut binnenterrein, waarbij de overgangen van privé tuinen naar een gezamenlijk gebied bewust ‘zacht’ zijn vormgegeven. Daarbij grenst Homestead direct aan Park Waaijenstein en de Waaldijk. Hier kunnen huidige en toekomstige generaties in een groene omgeving gezond wonen.”

Energiezuinig en duurzaam
De woningen in Homestead worden energiezuinig en duurzaam gebouwd (BENG3=100%). De woningen krijgen goede isolatie, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie, warmteterugwinunits en groene daken. In het verkeersluwe, besloten binnenhof zijn kleine hoogteverschillen, waardoor geparkeerde auto’s zoveel mogelijk aan het zicht worden onttrokken. Wadi’s zorgen voor de opname van regenwater en bomen zorgen voor koeling. Natuurlijk is er ruimte voor kinderen om te spelen en bewoners om te ontmoeten. Daar waar mogelijk worden voorzieningen gemaakt voor bijvoorbeeld insecten, egels, vogels en vleermuizen.

Joost Mulder, Regiodirecteur BPD: ”Met Janssen de Jong Bouw hebben we een professionele partner gevonden voor Homestead. Een partner die vanaf de start flexibiliteit heeft getoond en samen met ons klantwensen centraal stelt. Vooraf geïnventariseerde voorkeuren van klanten voor bepaalde indelingsvarianten hebben we verwerkt in de basisplattegronden. Zo voldoen de woningen aan de wensen van onze klanten.”

Stedelijke architectuur
Door toepassing van stedelijke baksteenarchitectuur ligt het plan van Zecc Architecten als een sculpturale ‘rots’ in het uiterwaardenlandschap. De woonkamer van de eengezinswoningen bevindt zich op de eerste verdieping. Met grote raampartijen direct aan een verdiepte terrastuin geniet je hier van het prachtige uitzicht. Met een goede balans tussen privé, collectief en openbaar gebied. 

Louis Camps, Algemeen directeur Wonen bij JAJO: “Dit project past bij waar wij bij Janssen de Jong Bouw voor staan: samenwerken aan een duurzame leefomgeving en woongeluk creëren. Doordat wij ons STIP laten certificeren, kunnen de kopers zich aanmelden voor het Groenverklaring-register. Hierdoor kunnen ze groene hypotheekproducten afsluiten, waardoor ze zowel de zekerheid hebben van een duurzame woning als van een betaalbaardere hypotheek."

Planning en inschrijven
Naar verwachting start de bouw eind van dit jaar. De eerste opleveringen zijn voorzien vanaf eind 2024. Er zijn nog woningen in Homestead beschikbaar. Het actuele aanbod is te vinden op de website: www.homesteadnijmegen.nl

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten