Werken bij VanWonen als Verkoopmanager

Bij ons thuis

“Vanaf het allereerste moment waarbij we gaan nadenken over wat we gaan maken en voor wie, ben ik betrokken. En bij de selectie van aannemer en architect tot de uitwerking van plannen. En met name om klanten vroegtijdig aan te haken zodat ze meedenken over de woning en leefomgeving, zodat zij uiteindelijk binnen het project hun droomwoning kunnen kopen,” zegt Francis van der Schoot zichtbaar trots. De rol van Verkoopmanager past haar als een jas. Een kijkje in het werkveld en de uitdagingen die op haar pad komen.   


Francis ontwikkelt de droomwoning van klanten, door samen te werken en te luisteren naar hun wensen. “In de rol van  Verkoopmanager ben ik vanaf het begin betrokken. Als spin in het web, omdat ik met veel personen te maken heb. Zo werk ik samen met de projectontwikkelaar, de ontwikkelmanager en partijen zoals de gemeente, de aannemer en de architect. En vooral met (toekomstige) klanten: zij moeten vroegtijdig in het proces worden betrokken, dat vind ik belangrijk en zo werken wij ook vanuit VanWonen. Om in de verschillende fasen van de klantreis te participeren op de klantwens en -behoefte. Dit neem ik mee in het project zodat de woningen passen bij de klantwens. Samen met ons team, dat bestaat uit een verkoopmanager, projectontwikkelaar en ontwikkelmanager, werken wij hier dagelijks aan.”

Een veelzijdige functie! Maakt dit dat jij jouw rol zo leuk vindt?

“Jazeker! Mijn rol als Verkoopmanager is veelzijdig en telkens met andere accenten. Het ene moment ben je bezig met het woningontwerp, het andere moment bepaal je de prijsstelling of zit je met klanten aan tafel. Dit komt omdat ik vanaf de ontwikkeling tot en met de oplevering bij een project betrokken ben. De projectontwikkelaar en ik zijn samen verantwoordelijk: dit zorgt ervoor dat ik altijd scherp ben.”

Wat zijn de uitdagingen die jij tegenkomt in je functie?

“Omdat ik tijdens alle fasen betrokken ben, komen altijd uitdagingen voorbij. Je hebt te maken met veranderende wetgeving, wat mijn werk soms ingewikkeld maakt. Maar ook kunnen eisen van samenwerkingspartners veranderen. Het is uitdagend om de klantwensen en de eisen van de verschillende partijen zo samen te brengen dat het een 9+ ervaring is voor onze klant. Deze uitdagingen zorgen dat elke dag anders is en ik blijf leren.”

Waarom vind jij het belangrijk om te blijven leren?

“Je bent nooit te oud om te leren en om vernieuwend te blijven: Hier krijg ik energie van en dat zorgt er voor dat ik elke dag met plezier aan de slag ga. Daarbij inspireer ik ook graag nieuw talent, bijvoorbeeld tijdens vastgoedbeurs Provada. Studenten konden tijdens een Meet&Greet kennis maken met het vakgebied en de bijbehorende uitdagingen. Iedere dag maak ik andere situaties mee, daarom ben ik trots op wat ik mag doen bij VanWonen.”

En waar ben jij dan voornamelijk trots op?

“Wanneer ik betrokken ben bij een complete nieuwbouwwijk waar mensen een nieuw leven starten,” zegt Francis zonder enige aarzeling. “Het begint met een stuk gras en uiteindelijk ontstaat er een complete nieuwe woonwijk waar de kopers hun leven voortzetten. Dat ik hier actief aan kan bijdragen, dat vind ik erg bijzonder. Ik ben tevreden wanneer de koper dit ook is. Daar zet ik mij graag voor in, elke dag opnieuw, om de klant een fijn thuis te geven.”

 
Deel dit verhaal: