Werken bij VanWonen als Projectontwikkelaar

Bij ons thuis

“Vanaf het eerste idee tot en met de oplevering ben ik betrokken bij de totstandkoming van een nieuwe woonwijk. Daarom ga ik elke dag met plezier aan de slag als Projectontwikkelaar,” geeft collega Rob Dijkman aan. Als spin in het web werkt hij aan projecten in de regio Arnhem en Nijmegen maar ook in Groningen en Hengelo.


“Om succesvol te ontwikkelen werk ik veel samen: met de gemeente, aannemer, architect en diverse adviseurs. Maar natuurlijk ook met mijn eigen collega’s in een compact VanWonen-projectteam, bestaande uit een Ontwikkelingsmanager, Verkoopmanager, Klantmanager en Projectontwikkelaar. Bij ieder project proberen we in een zo vroeg mogelijk stadium de klant in het ontwikkelproces te betrekken, om samen een project te creëren dat aansluit op de klantwensen. Het maakt mij trots dat ik een bijdrage mag leveren aan het nóg mooier maken van Nederland en iets te realiseren dat er minimaal de komende 200 jaar staat. Iedereen kan het resultaat van het ontwikkelproces dan zien en beleven, waardoor ons vak een verantwoordelijkheidsgevoel met zich meebrengt. Ook de groei van de organisatie VanWonen is iets waar ik trots op ben.”

Wat maakt het dat jij trots bent op de groei?

“Zo’n 4,5 jaar geleden stapte ik binnen bij VanWonen. In afzienbare tijd zijn we gegroeid, van 12 mensen naar een team van bijna 70 collega’s. Het bedrijf groeit en daarmee ook onze bekendheid, door heel Nederland. Dit zorgt voor nog meer uitdagende en interessante projecten in alle delen van het land.
Extra trots ben ik op mijn werk wanneer de kwaliteit wordt onderschreven door een groot publiek. Zo is project Soetegaerde Woenderskamp in Nijmegen genomineerd voor de publieksprijs van de Architectuurprijs 2021.”

Welke uitdagingen brengt jouw rol met zich mee?

“Of het nu Covid-19, de stikstofcrisis of de recente bouwkostenstijgingen zijn, er is altijd wel iets uitdagends om rekening mee te houden. De vastgoedbranche is volop in beweging. Het is een dynamisch speelveld waarbij eisen vanuit de overheid- en of samenwerkingspartners blijven veranderen. Ook leggen wij onszelf ambities op. Zo stellen we in het VanWonen duurzaamheidsmanifest elk jaar hogere duurzaamheidsambities die we binnen de projecten willen waarmaken. En niet in één project maar in alle projecten. Hierdoor gaan we voor het meest duurzame resultaat, Deze uitdaging ga ik graag aan en dit maakt mijn werk ook zo leuk. Zo zijn alle woningen in het project Kwartiermaker in Arnhem energieneutraal en natuurinclusief ontwikkeld. Iets waar we enkele jaren geleden nog niet zo ver in gingen. Ook voorzien we alle platte daken van uitbouwen, bergingen en garages van sedum. Daarnaast integreren we diverse typen nestkasten in de gevels en passen we gevelgroen toe op enkele kopwoningen.”

Je zegt dat je graag uitdaging blijft zoeken, wat wil je nog graag bereiken?

“Uitdaging haal ik uit mijn werk, zeker omdat het per dag wisselt. Zo werk ik momenteel aan de gebiedsontwikkeling Lange Wemen in de binnenstad van Hengelo. Een binnenstedelijke opgave als dit brengt vaak extra complexiteit met zich mee vergeleken met het ontwikkelen in uitleggebieden. Ik wil graag meer ervaring opdoen met dergelijke complexere projecten. Aan VanWonen gaat het niet liggen, ik krijg namelijk veel ruimte en verantwoordelijkheid om mijzelf te blijven ontwikkelen.”

Deel dit verhaal: