Werken bij VanWonen als Markt- en Data analist

Bij ons thuis

Data en onderzoek: spreekt dat je aan? We geven dit keer een inkijk in de functie Markt- en Data analist, waarvoor we momenteel een nieuwe collega zoeken.  


Wanneer de laptop opstart komt in de e-mailbox het verzoek binnen van het projectteam. Het gaat om een potentiële interessante ontwikkellocatie. Aan jou de vraag om een uitgebreide marktrapportage te maken. Zodat men op basis van deze onderzoeksresultaten gaat bepalen of én waarom het interessant kan zijn om te gaan ontwikkelen.
Diverse registers, openbare en niet-openbare systemen worden erop nageslagen om te kijken wat bekend is over deze locatie. Dit resulteert in een uitgebreide SWOT-analyse, een analyse over demografische ontwikkeling, een analyse over de krapte op de woningmarkt en een analyse over de toekomstige vraag. Maar ook geeft het inzage in de potentiële doelgroepen en een uiteenzetting over het prijsniveau voor de huur- en verkoopmarkt. Deze data wordt gebundeld tot een overzichtelijke rapportage en opgestuurd naar het projectteam als advies.  

Op basis van data
Het projectteam gebruikt deze rapportage om tot een ‘Go’ of ‘No Go’ te komen. In dit geval wordt gekozen om door te gaan met deze ontwikkellocatie. Een mooi teamresultaat waar jij je bijdrage aan hebt geleverd.  
Op naar de volgende uitdaging. Het is tijd om de relevante data aan te leveren voor de aandeelhoudersrapportage, nu het nieuwe kwartaal van start is gegaan. Deze analyse wordt ook gebruikt als bron voor het VanWonen Operationeel. Dit keer een extra verzoek. Vanuit de VanWonen-visie om woningen en leefomgevingen te creëren voor de gezonde generaties is gevraagd om input aan te leveren voor een specifiek project over zorgwoningen.

Eigen ontwikkeling
Je merkt wel dat deze Markt- en data analist vaak gevraagd wordt om een gedegen advies te geven. Op project- en op bedrijfsniveau. Zeker nu de organisatie fors groeit, zijn de analyses en onderzoeksresultaten een goede fundatie voor beslisprocessen. Daarbij stimuleren we continue ontwikkeling. Zo bieden we ruime opleidingsmogelijkheden aan en hebben we een eigen VanWonen Academie.

Markt- en data analist gezocht
Krijg jij energie van deze functie? Of ken jij iemand die geschikt is voor deze functie? Dan horen we dit graag. Neem dan contact op via werkenbij@vanwonen.nl

Deel dit verhaal: