Werken bij VanWonen als Klantmanager

Bij ons thuis

Waar Jolein Steenbergen is, daar zijn klanten. Zo is ze betrokken van grasspriet tot aan de oplevering. En daarna. Bij projecten in heel Nederland, zoals momenteel in het Zwolse Stadshagen en projecten in Meppel en Nijmegen. Jolein neemt je mee in haar rol als Klantmanager bij VanWonen, waarbij ze continue in contact staat met onze klant.


“De ene dag organiseer ik een kopersbijeenkomst, de andere dag bestaat uit een interne afstemming en verkoopvoorbereidingen. Mijn agenda varieert dagelijks. Zo voer ik verkoopgesprekken en help ik onze klanten met hun vragen en zoek actief mee naar oplossingen.”
Dit doet Jolein samen want door expertises te bundelen werkt ze aan een optimaal klantproces. Zo werkt ze nauw samen met de Verkoopmanager en stemt ze af met de Projectontwikkelaar, die het contact onderhoudt met stakeholders zoals gemeentes en aannemers. “Ik ben het aanspreekpunt voor onze klant van start tot oplevering, en daarna. Zo begeleid ik de klant van A tot Z want je koopt niet dagelijks een woning. Vanuit mijn rol kan ik meekijken vanuit een klantperspectief: waar moet iemand opletten en hoe bepaal je keuzes.
Doordat we werken vanuit de klantreis waarbij we streven naar een 9+ organisatie ben ik ook veel bezig hoe we klanten positief kunnen verrassen. Dat in combinatie met het klantcontact is wat ik het leukste vind aan mijn werk, daar krijg ik veel energie van.”

Welke aspecten aan jouw rol zijn uitdagend?

“Momenteel is de huidige woningmarkt uitdagend. Zo is het lastig om iets te bouwen wat ook voor starters betaalbaar is. Het is uitdagend om telkens verrassend te zijn in de VanWonen klantreis, elk project is namelijk anders dus het is belangrijk om per doelgroep te kijken waar de behoefte ligt. Deze uitdaging zorgt ervoor dat ik goed kijk of de klant tevreden blijft en hoe ik er zelf voor kan zorgen dat de klant er zal gaan wonen met een fijn gevoel.”

Waar ben jij trots op?

Jolein hoeft hier niet lang over na te denken: “Mijn eerste project in Heerde, dat is nu een tijdje geleden opgeleverd. Toen ik er laatst weer kwam bekroop mij een trots gevoel. Het hof heeft zich gevormd om de groene oase van de wadi, zoals het vanuit het project is bedacht. De kinderen spelen hier volop en de huidige bewoners wonen er vol tevredenheid.” 

Ook ben ik trots dat ik deel uit mag maken van het VanWonen-team. Ik krijg veel kansen om mijzelf te blijven ontwikkelen, door ervaring op te doen vanuit het werkveld en te leren van mijn mede-professionals, bijvoorbeeld op het gebied van de bouwtechnische kant. Ik heb twee jaar geleden mijn afstudeerstage gedaan bij VanWonen, ik kreeg daarna de kans om te starten als Klantmanager. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt en ben ik ook blij dat VanWonen kiest om jong talent aan te trekken. Daarom ben ik zelf vaak te vinden bij speciale studentendagen om weer nieuw talent te zoeken.

Wat wil je tot slot nog kwijt?

Ik hoop nog veel klanten een fijn thuis te geven en dat ze met veel plezier, gelukkig en gezond mogen wonen in een VanWonen-huis.”
 

Deel dit verhaal: