VanWonen investeert in ontwikkeling

VanWonen investeert in haar 9+ ambitie, richting klanten maar ook naar haar medewerkers. Bijvoorbeeld in de ontwikkeling van medewerkers, maar zeker ook in jong talent. Bij VanWonen is er ruimte en aandacht voor stagiaires en hun ontwikkeling op persoonlijk vlak, maar ook om meters te maken in het werkveld. Een jong talent geeft een nieuwe frisse blik op het werk en kennis op het vlak waar ze met hun onderzoek mee bezig zijn geweest. Op de Dag van de Stagiaire zetten we onze stagiaires daarom in de spotlights. Hoe bevalt het hun en wat merken zij hiervan?


Van meeloop- tot afstudeerstage

Momenteel lopen drie stagiaires stage bij VanWonen, ieder vanuit een andere expertise. Romy Egbertzen, student Vastgoed & Makelaardij, maakte kennis met ons op vastgoedbeurs Provada. Net zoals Vastgoed & Makelaardij student Jent Vries. “Op de Provada heb ik een speeddate gedaan met VanWonen, een erg leuke manier om zo kennis te maken. Daarbij ben ik uitgenodigd voor een gesprek over een eventuele afstudeerstage. En nu ben ik daarmee bezig, met een onderzoek over participatie binnen de gebiedsontwikkeling. Ook loop ik mee met het project Lange Wemen, een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling in Hengelo. Zo krijg ik meerdere facetten mee en kan ik mij goed verdiepen in mijn onderwerp.” 

Op de plek tussen vastgoedprofessionals

Ook loopt Lisa Zeephat vanuit de opleiding Communicatie stage bij ons. “Op LinkedIn deelde VanWonen de oproep dat ze een stageplek hadden, daarop heb ik direct gereageerd. Het leuke is nu dat ik zelf aan de slag ben met het maken en publiceren van deze content voor de sociale media berichten. Maar ik maak ook artikelen voor het intranet en de website. Daarbij mag ik mijn eigen draai geven hoe we onze nieuwe medewerkers introduceren met een passende video. En krijg ik de kans om met verschillende projecten mee te kijken. Ook onderzoek ik hoe de interne communicatie bij VanWonen op dit moment is ingericht wanneer het gaat over de klanttevredenheidsscore en geef ik aanbevelingen over verbeteringen. Een hele variërende en leerzame stage als je het mij vraagt.”
Afstudeerder Romy is afgelopen maand gestart. “Ik ben bezig met een onderzoek over de digitale klantomgeving genaamd Mijn VanWonen. Daarbij onderzoek ik of de communicatie gecentraliseerd kan worden om de klantreis beter beheersbaar te maken en waarin alle betrokken partijen beter verbonden worden. Nog steeds sta ik versteld van de professionaliteit en meedenkendheid van mijn VanWonen-collega’s. Wanneer ik vragen heb staan mijn stagebegeleiders voor mij klaar en zij begrijpen ook precies wat ik bedoel. Daarnaast voel ik mij enorm op mijn plek tussen alle vastgoed professionals, ik kan hier nog enorm veel van leren.”

Elke dag met plezier aan de slag

Ook Jent onderschrijft dit: ‘’De sfeer binnen VanWonen voelde meteen goed aan. Vanaf het begin ben ik goed begeleid en krijg ik de vrijheid om mijn scriptie uit te werken. Ook heb ik de mogelijkheid om mee te kijken met mijn collega’s, zo zie ik het werkveld van een ontwikkelingsmanager en een projectontwikkelaar en krijg ik goed beeld van hun werkzaamheden. Alle collega’s zijn bereid om je vragen te beantwoorden en te helpen waar nodig. Hierdoor voelde ik mij erg welkom.”

Lisa glimlacht en vertelt trots: ‘’Ik ga elke dag met plezier aan de slag voor VanWonen. Elke dag brengt weer wat anders. Het werk is telkens anders en zo krijg ik ook een beter beeld van de diversiteit van communicatie. Tijdens mijn kennismakingsgesprek heb ik aangegeven affiniteit te hebben met videografie en dat ik hierin mijzelf nog verder wil ontwikkelen. Deze kans krijg ik dan ook zeker en ook wanneer het om mijn andere leerdoelen gaat. De sfeer binnen VanWonen is erg prettig en iedereen staat klaar om te helpen waar nodig.’’ 

Deel dit verhaal: