Wonen in Ent (Arnhem)

Projectenupdate

In het Arnhemse Schuytgraaf is VanWonen een bekend gezicht, al jarenlang ontwikkelen we hier diverse projecten. Momenteel wordt gewerkt aan Wonen in Ent, een plan aan de rand van Schuytgraaf dat de omgeving omarmt door zijn unieke bosrijke uitstraling. Een bijzonder plan dat uitblinkt op duurzaamheid en klantbetrokkenheid. Ons projectteam met Willeke Haasjes (Klantmanager), Rob Dijkman (Projectontwikkelaar) en Martijn van Essen (Verkoopmanager) nemen je graag mee in dit ontwikkeltraject, ieder vanuit zijn eigen expertise en kennis van de lokale markt.   


“In de afgelopen vijf jaar hebben wij in Schuytgraaf ruim 350 woningen ontwikkeld, waaronder nu de 56 woningen in Wonen in Ent. Elke locatie is hier uniek, deze springt eruit wanneer je kijkt naar het landschap en de kwaliteit van het plan. De openbare ruimte en de architectuur van het plan versmelten, zo ervaar je daadwerkelijk het gevoel van wonen in een bosrijke omgeving,” start Rob. “Bij ons staan klanten en de reis die zij afleggen naar een nieuw thuis centraal. We vragen klanten om hun input en nemen dit mee in ons ontwikkeltraject. Zo bleek al snel in de crowdsource fase dat er vraag was naar levensloopbestendige woningen. Aan de hand van deze uitkomst zijn wij in gesprek gegaan met de gemeente om de verkaveling te wijzigen: het woningaanbod is hierdoor uiteindelijk gevarieerder geworden.” 

Een groene en duurzame woonomgeving

Willeke gaat verder: “We staan dicht bij de klant, daardoor hebben wij veel klantcontact en inzicht in hun wensen. Een groene, duurzame en rustige woonomgeving was een veelvoorkomende wens onder geïnteresseerden. En dit zie je ook echt terug: in de architectuur, de keuze voor hoogwaardige duurzame materialen en energieoplossingen en met de natuur die overal om je heen is. Daarnaast gaven klanten hun woonwensen aan zoals een woonkeuken aan de achterzijde, een extra werk-/speelkamer op de begane grond: dit hebben wij verwerkt in de uitwerking van het plan. Echt alles klopt in deze nieuwe buurt, aan de groene rand van Schuytgraaf. De kwaliteit en de compleetheid van dit plan wordt goed gezien en dit merk ik echt aan het hoog aantal geïnteresseerden. Zo is het landschap uniek, waarbij je ervaart om in het bos te wonen.”
Martijn stipt aan dat het landschap waar je in komt te wonen écht onderscheidend is.  “Het landschap wilden we in ons plan omarmen. Mede daarom hebben wij een voorstel gedaan richting de gemeente  om een landschapsarchitect te betrekken bij het inrichtingsplan van de openbare ruimte. In samenwerking met de gemeente en de landschapsarchitect is hierdoor een samenhangend en groen inrichtingsplan ontstaan. Naast een groene omgeving hebben we ook ingezet op duurzaam wonen. Daarbij moet je denken aan volledig energie- en CO2-neutrale woningen door behulp van goede isolatie, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie, topkoeling, warmteterugwinunits en groene daken.”

Op naar de eerste bewoners

We verwachten in het vierde kwartaal van 2023 te starten met de bouw van deze woningen. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste woningen eind 2024 opgeleverd.

Meer weten over Wonen in Ent in Arnhem?

Ga naar de website

Deel dit verhaal: