Tuyn in Arnhem

Projectenupdate

Bij de Arnhemse groene uiterwaarden vormt zich de wijk Schuytgraaf. Aan de noordkant komt project Tuyn, met een divers aanbod van 25 eengezinswoningen. Zo komen er vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en rug-aan-rugwoningen: op een oude boerenerf. Het projectteam met Rob Dijkman (Projectontwikkelaar) en Martijn van Essen (Verkoopmanager) nemen je graag mee in dit plan.


“Een groene woonomgeving met een positieve impact op het geluk en welzijn van mens en natuur, zo zijn wij gestart. Dus ruime, duurzame gezinswoningen, geïnspireerd door het landelijke karakter van de streek, met tuinen. De steile kappen tekent de vrijstaande woningen, door hun unieke ligging hebben zij letterlijk de uiterwaarden in het vizier,” start Rob.

Buitenleven op het erf

“Ook bijzonder zijn de woningen op het erf. Daar hebben de stenen bewust een rode kleur zodat het aansluit bij de bestaande hoeve ‘De Kroon’. De rug-aan-rugwoningen vormen samen met deze hoeve een ensemble zoals op een boerenerf, en zo lopen de privéterrassen over in de gemeenschappelijke tuin. Over de gehele lengte van het erf loopt een karrespoor waaraan de parkeerplekken liggen. Ook komen er fruitbomen en wordt een houtwal aangelegd. Het is de bedoeling dat de collectieve tuin door bewoners wordt onderhouden, een plek waar men elkaar kan ontmoeten. Zo leef je buiten op het erf, in het collectieve groen.”
Martijn gaat verder: “Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid. Tuyn wordt een groene, natuurinclusieve buurt. De beplanting sluit aan op het landelijke karakter: bloeiende, wilde en besdragende hagen en fruitbomen op het erf. Ook in de bestrating wordt rekening gehouden met het landelijke, natuurlijke karakter, met groene opritten en sedumdaken. Er worden neststenen geplaatst voor vogels en kasten voor vleermuizen. Ook zijn alle woningen gasloos en energieneutraal, met behulp van goede isolatie, zonnepanelen en groene daken. Iedere bewoner ontvangt ook een materialenpaspoort van de woningen bij oplevering.”

Veranderende markt vraagt om flexibiliteit

“Vanuit onze manier van werken betrekken wij belangstellenden tijdig. Zo zien wij waar vraag naar is en nemen wij dit mee in de ontwikkeling van een project. Zeker met de veranderende marktomstandigheden is het waardevol om te blijven schakelen met elkaar, en dus ook met samenwerkingspartners zoals gemeente Arnhem. Zij waren bereid om de verkaveling aan te passen daar waar dit vanuit de marktbehoefte nodig was, zodat wij een breed pallet woningen aan kunnen bieden voor een diverse doelgroep,” sluit Rob af.

Meer weten over Tuyn in Arnhem?

Tuyn wordt ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Arnhem, MIX architectuur en Reinbouw. 
De verkoop van de woningen is gestart. De verwachting is om in het tweede kwartaal van 2024 te starten met de bouw, waarbij de planning is om begin 2025 de eerste woningen op te leveren. 
Meer weten over dit project? Bekijk dan de website www.wonenintuyn.nl

Deel dit verhaal: