Park Nova in Deventer

Projectenupdate

De stad Deventer breidt uit met de bouw van Park Nova om zo een gezonde woon- en leefomgeving te creëren voor iedereen. Aan de Zwolseweg worden 54 duurzame appartementen gebouwd: voor jong en oud, samen of alleen. Het projectteam met Frida Hoekman (Projectontwikkelaar) en Willeke Haasjes (Verkoopmanager) neemt je graag mee in dit plan.
 


Dit plan in Deventer wordt ontwikkeld op een locatie tussen het groene plantsoen met daarin de markante watertoren, de groen aangelegde rotonde en de IJssel. “Deventer in het klein, dat symboliseert Park Nova,” start Willeke. “Het is bedoeld voor jong, oud, samen of alleen. Momenteel zijn 16 appartementen verkocht, 3 onder optie en nog een aantal beschikbare appartementen. De enthousiaste groep kopers varieert van jonge alleenstaanden, jonge stellen, middelbare alleenstaanden of echtparen tot aan vitale ouderen. Dit belooft een levendige en sociale omgeving te worden.”

Woonwensen enquête

Daarnaast zijn van de 27 van de 54 woningen tot de categorie middeldure huur. Zo komt alles samen. Frida vertelt: “Voordat wij met de ontwikkeling en het tekenwerk van Park Nova zijn gestart hebben wij een uitgebreide woonwensen enquête gehouden. Zo bleek dat Park Nova bij uitstek een thuishaven kan worden voor iedereen, met de nadruk op een prettige SAMENleving. Wij hebben dit vertaald in een breed aanbod met appartementen, met verschillende woonoppervlakten én een gemeenschappelijke daktuin om ook het buitenleven bij appartementen mogelijk te maken. De daktuin is geïntegreerd in het ontwerp. Een plek om te ontspannen, tot rust te komen of elkaar te ontmoeten.”

Gezonde leef- en woonomgeving

“Wij hebben na de verwerving van de locatie onderzocht of het huidige Carinova kantoorpand getransformeerd kon worden naar wonen. Helaas bleek dit geen haalbare kaart. We zijn gaan ontwikkelen, met circulair slopen als onderdeel ervan zodat waardevolle grondstoffen en materialen hergebruikt worden. Want ontmoeten, groen en aandacht voor het klimaat zijn vanaf het begin in de planontwikkeling meegenomen. Dit resulteert in de gemeenschappelijke daktuin, veel nestkasten voor vleermuizen en gierzwaluwen en naast parkeerplaatsen ook twee deelauto’s  Zo wordt voor Park Nova een gezonde leef- en woonomgeving gecreëerd voor iedereen,” vervolgt Frida.

Slimme mobiliteit

Vanuit dit perspectief is ook ieder appartement bijna energieneutraal en voorzien van een individuele warmtepomp en drie zonnepanelen. Park Nova omvat niet alleen 54 appartementen maar ook een maatschappelijke plint. Willeke geeft aan: “Dit vraagt om een slim parkeerbeleid. We hebben de parkeerbehoefte van de toekomstige bewoners onderzocht, dit heeft geleid tot een 'dubbelgebruik' van beschikbare parkeerplaatsen. Er zijn 57 parkeerplaatsen beschikbaar, ’s avonds is er ruim voldoende parkeergelegenheid voor alle appartementen en overdag, wanneer een deel van de bewoners weg is, is er ook ruimte voor de bezoekers van de plint. Daarnaast hebben niet alle bewoners een eigen auto (nodig), zo blijkt. Zij kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets of maken gebruik van één van de 2 deelauto’s die wij beschikbaar stellen op de locatie van Park Nova. Fietsen blijkt een populaire optie. Zeker door de centrale locatie ten opzichte van het historische centrum van Deventer en alle voorzieningen, daarom krijgt elk appartement een eigen fietsenberging en ruimte voor bezoekers om hun fiets te parkeren.”

Meer weten over dit project?

Bij de ontwikkeling van Park Nova in Deventer is architectenbureau Maas Kristinsson Architecten en bouwbedrijf PHB Deventer betrokken. Op de locatie van het voormalige Carinova-pand is de sloop afgerond en zijn we gestart met de bouw. De geplande oplevering van Park Nova is eind 2024. Momenteel zijn nog een aantal appartementen beschikbaar, bekijk hiervoor de projectwebsite en laat je vrijblijvend infomeren: www.parknova.nl 

Volg ons nu ook op LinkedIn
Deel dit verhaal: