Overbos in Arnhem

Projectenupdate

Aan de noordelijke rand van de Arnhemse wijk Schuytgraaf komt project Overbos. Een vertrouwde omgeving voor VanWonen door onze jarenlange betrokkenheid om deze nieuwbouwwijk met uiteindelijk 6.750 woningen vorm te geven. De voltooiing is in zicht, Overbos is daarom één van de laatste kansen om hier te komen wonen. Het projectteam is enthousiast over dit duurzame en groene plan, Martijn van Essen (Verkoopmanager) en Rob Dijkman (Projectontwikkelaar) vertellen graag meer hierover.
 


“Door de keuze voor houten gevels en het kleurgebruik van bakstenen gaan de 53 woningen straks op in het groene landschap. Het diverse woningaanbod bestaat uit 26 koop- en 27 vrije sector huurwoningen, in verschillende prijsklassen. Doordat wij vanuit de VanWonen klantreis werken betrekken wij geïnteresseerden in een vroeg stadium bij de planvorming. Vanaf de start was meteen duidelijk dat het plan in de smaak viel. Dit komt door het groene karakter van de buurt met een grote diversiteit aan woningen: écht voor elk wat wils. Sinds afgelopen maand zijn wij in verkoop,” zegt Martijn. En met succes, de eerste woningen zijn inmiddels verkocht en alle woningen zijn in optie.
 

Wonen aan de groene wig

“Innovatief, duurzaam en natuurinclusief, dat zijn de punten die aan de basis liggen van het plan. Zo zijn er drie woonsferen gevormd: twee-onder één-kapwoningen aan de hoofdstraat, rijwoningen aan een gezellig straatje en rijwoningen aan de groene wig. Door deze groene strook tussen de rijwoningen wordt het nabijgelegen park de buurt ingetrokken en creëert zo een natuurlijke, autovrije zone waar je kunt genieten van de omgeving en waar je elkaar als omwonenden kunt ontmoeten. Elkaar ontmoeten wordt verstrekt doordat iedereen die woont aan de groene wig een voortuin heeft met een groene haag en worden diverse woningen gesierd door een pergola of veranda,” geeft Rob aan.  
Samen met de landschapsarchitect is gekeken waar de beste nestvoorzieningen voor vogels en vleermuizen gemaakt kunnen worden voor de natuurinclusiviteit. Zo vinden niet alleen mensen een fijn nieuw thuis, ook voor dieren en insecten is een prettige, nieuwe leefomgeving.

Circulaire bewustwording

Martijn gaat verder: “Elke bewoner krijgt bij de oplevering een materialenpaspoort van de woning. Daarin is vastgelegd uit welke materialen de woning bestaat. Omdat één van onze bouwstenen duurzaamheid is, zien wij dit als stimulans voor circulair bouwen en bewustwording over dit onderwerp. Alle koopwoningen zijn energieneutraal (BENG 3=100%) en gasloos, de bergingen zijn voorzien van sedum.

Meer weten over Overbos in Arnhem

Dit project is ontwikkeld in samenwerking met opZoom Architecten en Veluwezoom Verkerk Bouw. De verkoop van de woningen is net gestart, waarbij in het 2e kwartaal van 2024 wordt gestart met de bouw. De oplevering van de woningen is gepland begin 2025.  
Bekijk de projectwebsite voor meer informatie: www.woneninoverbos.nl 

Deel dit verhaal: