Lents Buiten Oost in Nijmegen

Projectenupdate

Met de Nijmeegse Waal in zicht spreekt het tot de verbeelding nu de woonwijk Lents Buiten meer vorm krijgt. Het project maakt deel uit van de dijkzone van de Waalsprong, de verkoop van de woningen is net gestart. Ons projectteam met Vincent Reukers (Projectontwikkelaar) en Martijn van Essen (Verkoopmanager) is bekend in dit gebied. Wat is het verhaal achter deze projectontwikkeling? Ze vertellen graag meer over de unieke locatie met 25 duurzame aantrekkelijke woningen en 8 appartementen.


Uitkijkend op Natura-2000 gebied met de kabbelende Waal en zicht op het Nijmeegse stadscentrum maakt dit een gewilde woonlocatie. “Op deze plek kun je buitengewoon wonen. Het plan is deels op de dijk en daarmee ook een versterking van deze dijk. We hebben ons best gedaan om een groene verbinding te maken met het schitterende rivierlandschap en duurzaam wonen. Opvallend aan deze nieuwe wijk is dat de woningen opgaan in het omringende landschap door het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. Denk aan de houten gevels, de bijzondere kapconstructies, groene daken en grote raampartijen vanuit een landschappelijke architectuur perspectief. En zijn alle woningen en appartementen gasloos en energieneutraal,” geeft Vincent aan. 

Martijn gaat verder: “In het plan is veel openbaar groen, enerzijds om ontmoeten te stimuleren met een aantrekkelijk park als centrale hart van deze wijk. Anderzijds door het groen van de uiterwaarden ook in de wijk te trekken, om de biodiversiteit te bevorderen. We hebben bewust gebruik gemaakt van hoogteverschillen in het landschap met fraaie boom- en struikpartijen tussen de woningen. ” 
 

Onze VanWonen klantreis is de paarse draad door onze projecten waarbij we altijd van het begin tot het eind betrokken zijn. In samenspraak ontwikkelen wij, door toekomstige bewoners en omwonenden tijdig te betrekken. “De informatieavond was druk bezocht, zo’n 100 belangstellenden hebben ons van waardevolle feedback voorzien over praktische zaken zoals een tweede badkamer op de tweede verdieping bij de parkwoningen. Ook spraken zij de waardering uit over het groene aspect van dit plan.”  

Op naar start bouw

Bij de ontwikkeling van Lents Buiten in Nijmegen is architectenbureau Mix architectuur en bouwer KlaassenGroep betrokken. Momenteel is de verkoop van de woningen gestart. De verwachting is dat de bouw start in het eerste kwartaal van 2024. Als alles volgens planning verloopt worden de eerste woningen begin 2025 opgeleverd.
Meer weten over dit project? Bekijk dan de projectwebsite: www.woneninlentsbuiten.nl
 

Deel dit verhaal: