Langs de Weiden in Hasselt

Projectenupdate

In de Overijsselse stad Hasselt, letterlijk langs de weilanden, wordt het nieuwbouwproject Langs de Weiden ontwikkeld. In dit project, grenzend aan het groen, komen uiteindelijk 42 woningen. Met een veelzijdig aanbod: voor starters, senioren en iedereen daartussen. Van starterswoningen tot twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande huizen en levensloopbestendige semibungalows. De woningen worden in fasen verkocht. Momenteel is gestart met de eerste fase, een divers aanbod van 17 duurzame woningen. Frida Hoekman (Projectontwikkelaar) en Francis van der Schoot (Verkoopmanager) weten van de hoed en de rand, ze nemen je mee in dit project.


In deze karakteristieke Hanzestad aan het Zwarte Water is VanWonen al jarenlang actief door de realisatie van het project Nieuwe Stijl van Hasselt. Nu de eerste fase is aangebroken van Langs de Weiden, breidt Hasselt zich verder uit. Uiteindelijk komt in deze eerste fase een mix aan woningen voor starters, gezinnen en senioren, met 6 levensloopbestendige semibungalows en 11 rijwoningen in diverse afmetingen. En met een prijsniveau dat vriendelijker is dan in de nabijgelegen steden.

Voor elk wat wils tussen de weilanden

Francis vertelt: “De grootste kwaliteit van dit project is de ligging, fraai en landelijk wonen tussen de weilanden. En met de voorzieningen van Hasselt, op een steenworp afstand van grote steden als Zwolle, Kampen en Meppel. In een groene omgeving, aan de rand van Hasselt, tegen een gebied met een agrarische bestemming. Blijvend vrij dus. Door de moderne, warme architectuur met houten accenten passen de woningen straks mooi in de omgeving.”
Frida vult aan: “We hebben prettig samengewerkt met de gemeente: zij hebben de beeldkwaliteit en het woningaanbod bepaald, waarbij wij hebben gekeken hoe we binnen deze kaders kwaliteit konden toevoegen.” Zoveel mogelijk diversiteit creëren in dit plan dat was ons uitgangspunt, om zo een wijk te maken voor elk wat wils. In de eerste fase komen rijwoningen en levensloopbestendige semibungalows, in de volgende fasen voegen we daar starterswoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen aan toe. De mix aan bewoners zorgt uiteindelijk voor een fijne dynamiek in de wijk. Deze maand vindt een markttoets plaats, waar we belangstellenden vragen naar hun wensen met betrekking tot de woningen in de volgende fasen. Zo bouwen we samen aan deze fraaie nieuwe wijk!”

Extra duurzame stap

Duurzaamheid is één van de bouwstenen waar we op in zetten bij elk project, onze ambitie is om juist een extra stap te zetten dan wettelijk nodig is. Dus ook voor Langs de Weiden. “Het zijn allemaal energieneutrale gasloze woningen”, zegt Frida. “Verwarmen en koelen gebeurt via de vloer en met een goede warmtepomp zijn de bewoners klaar voor de toekomst. Ook zie je dit terug in de leefomgeving die gecreëerd gaat worden. Denk aan de nestkasten die in de gevels komen en vogelvides onder de dakpannen, waardoor vogels in een veilige ruimte kunnen broeden. De natuur wordt de wijk ingetrokken door plekken te maken waar men kan spelen en om elkaar te ontmoeten. De groene wadi bergt regenwater en zuivert het, waarna het water infiltreert in de ondergrond. Zo helpt de wadi tegen wateroverlast en droogte. De voortuinen krijgen lage, groene hagen en de achtertuinen worden voorzien van schermen met klimop, clematis en kamperfoelie. Een groene mix die niet alleen mooi is om te zien, maar ook de biodiversiteit in de wijk ondersteunt.”

Meer weten over Langs de Weiden in Hasselt?

Langs de Weiden wordt ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Zwartewaterland, Weusten Liedenbaum Architecten en bouwbedrijf PHB Deventer. De verkoop van de woningen in fase 1 is gestart. In het najaar van 2023 wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2024 de bouw van fase 1 zal starten. Meer weten over dit project? Bekijk dan de website www.langsdeweiden.nl

Volg ons nu ook op LinkedIn
Deel dit verhaal: