Homestead in Nijmegen

Projectenupdate

Op het groenste plekje van Nijmegen-Noord vormt zich straks een eigenzinnig inclusieve wijk genaamd Homestead. Met 77 woningen, variërend van appartementen tot aan ruime gezinswoningen, omsloten door een terp. Gebouwd met de voeten in het uitgestrekte uiterwaarden landschap en de Nijmeegse binnenstad binnen handbereik. Het enthousiaste projectteam bestaat uit Vincent Reukers (Projectontwikkelaar) en Melanie Willemse (Verkoopmanager), ze nemen je graag mee in de voortgang van dit project.


“Deze wijk is bijzonder, de woningen komen namelijk in een nieuw aan te leggen terp te liggen. Zo ontstaat er een belevenis met het landschap maar ook grote variatie in woningen. Denk aan twee-, drie en vierlaags rij- en hoekwoningen met een woonkamer op de eerste verdieping, aan de bovenzijde van de terp,” zegt Melanie. 

Een eigen leefomgeving

Het bijzondere van Homestead is dat het landschap en de architectuur van de woningen en de appartementen in nauwe samenhang met elkaar zijn ontworpen. Vincent geeft aan: “Zo kun je volop genieten van de vergezichten over het ruige en open uitwaardenlandschap. Doordat het in een terp ligt ontstaat er aan de binnenzijde een eigen leefomgeving met aandacht voor natuurinclusiviteit en klimaatadaptie. In dit openbare gebied komt veel groen, wandelpaden en speelplekken. De terrassen aan de terpzijde worden gescheiden door tuinkasten, groen en schanskorven. Nestkasten voor zwaluwen en vleermuizen worden standaard toegepast in de kopgevels. Ook is duurzaamheid één van onze bouwstenen, alle woningen zijn daarom energiezuinig en duurzaam (BENG3=100%) gebouwd. We doen dat bijvoorbeeld met behulp van goede isolatie, zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie, warmteterugwinunits en groene daken.”
 

Gezonder en duurzamer leven

Melanie vult aan: “Door het geborgen leefgebied in de terp staat het ontmoeten van elkaar centraal. Dit is ook de opzet van het plan: met de terp, het groene binnenhof en het idee om samen met je buren gezonder en duurzamer te gaan worden en leven. En dit is ook de inspiratie geweest voor de projectnaam Homestead. Dit is namelijk een manier van leven waarbij je bezig bent met zelfvoorzienend en groen te leven, door bijvoorbeeld je eigen brood te bakken, schoon te maken met natuurlijke schoonmaak middelen, groente en fruit in te maken en minder afval te produceren. Passend bij dit project, want een groene leefomgeving draagt tenslotte bij aan het geluk, welzijn en de gezondheid van iedereen.”
 

Meer weten over Homestead in Nijmegen?

Homestead wordt ontwikkeld door VanWonen en BPD, samen met de gemeente Nijmegen die het landschapsontwerp tekende. De architectuur is van Zecc Architecten. Janssen de Jong Bouw Oost B.V. is het bouwbedrijf. De verkoop van de woningen is gestart. De verwachting is om eind 2023 te starten met de bouw, waarbij de planning is om einde 2024 de eerste woningen op te leveren. 
Meer weten over dit project? Bekijk dan de website www.homesteadnijmegen.nl

Deel dit verhaal: