Gezondheid stimuleren op Wereldgezondheidsdag

Woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generatie begint bij ons zelf. Ons werkgeluk en vitaliteit zijn belangrijk, voor nu én in de toekomst. Door voor iedere collega een veilige en gezonde werkomgeving te creëren, waar ruimte is voor ontwikkeling.


Gezond gedrag stimuleren

In de week van de Wereldgezondheidsdag is VanWonen bedrijfspartner geworden van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij, een samenwerking tussen Hartstichting, KWF en Longfonds;  initiatiefnemers van de Rookvrije Generatie. Tevens trappen we deze week af met het VanWonen Vitaliteitspakket. Een mooiere start is er niet dan op Wereldgezondheidsdag zelf. Een dag die vanuit de Wereldgezondheidsorganisatie in het teken staat van het gezond houden van mens en planeet. Om een beweging te stimuleren die samenlevingen creëert gericht op welzijn. “Deze gezonde beweging start vandaag voor onze medewerkers, door de lancering van ons VanWonen Vitaliteitspakket. Een gevarieerd vitaal aanbod dat elke medewerker de mogelijkheid biedt om hier actief aan te werken,” zegt Miranda Venekamp-Brandt, Directeur Marketing, Verkoop & Verhuur bij VanWonen.

VanWonen Vitaliteitspakket

Het pakket bestaat uit drie keuzes, zo kan iemand intensief gaan sporten onder begeleiding van een ervaren personal trainer. En bieden we gezonde maaltijdboxen aan die passen bij ieders leefstijl. Of kan er een training worden gevolgd om aan de slag te gaan met de werk/privé balans, gegeven door bedrijf dat een wetenschappelijk bewezen effectieve aanpak heeft voor gedragsverandering in vitaliteit, burn-out preventie en stressmanagement. Zo vult Miranda aan: “Vanuit ons Great Place to Work onderzoek is naar voren gekomen dat medewerkers de behoefte voelen om te werken aan het vinden van balans in de werk- en privésituatie. We bieden nu de mogelijkheid om hier daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Iedere medewerker heeft een keuze gemaakt die het beste past bij hun eigen vitaliteitsambities. Het is dan ook mooi om te zien dat vandaag de eerste sportles start, letterlijk in onze eigen achtertuin, met een fanatieke groep collega’s.”
Collega Gerrita Schutte sport vandaag mee en vertelt: “Dat vitaliteit vanuit mijn werkgever wordt gestimuleerd, daar ben ik echt ontzettend blij mee. Om zo te werken aan gezonde gewoontes, samen met mijn collega’s.”

Deel dit verhaal: