Buurten met... Janninkkwartier

Stadswijk het Janninkkwartier verwelkomt haar eerste bewoners

In december 2021 zijn de eerste bewoners van de Enschedese stadswijk het Janninkkwartier verwelkomd in hun huurwoningen. Een markant hof met 30 huurwoningen, die onderdeel uitmaken van de omvangrijke Enschedese stadswijk Janninkkwartier. Naast de huurwoningen wordt de stadswijk opgeleverd met 70 koopwoningen en 52 vrije bouwkavels.


Het hof kenmerkt een groene duurzame woonomgeving met ruime woningen van een hoog afwerkingsniveau. “Alle huurwoningen zijn volledig energieneutraal. Zo zijn ze voorzien van zonnepanelen op het dak en alle bijgebouwen hebben een vegetatiedak. De opzet en inrichting van het stadshof is toekomstbestendig: zo zijn voorbereidingen getroffen voor elektrische laadpalen,” zegt Tom Munter, Ontwikkelingsmanager bij VanWonen, trots.
VanWonen Verhuurmanager Marleen Ritsema vult aan: “De belangstelling voor de huurwoningen was groot. Alle woningen zijn ruim voor de oplevering verhuurd. Het is mooi om te zien dat de eerste bewoners nu hun intrek nemen.”

Een duurzaam wensenlijstje

Andreas en Monique wonen sinds begin december 2021 in een ruime huurwoning in het Janninkkwartier. Ze kozen voor een hoekhuis met vier slaapkamers. Andreas vertelt: “We woonden 20 jaar in ons oude huis en besloten afgelopen zomer om het te verkopen en op zoek te gaan naar een huurwoning. Op ons wensenlijstje stond: nieuwbouw, duurzaam, ruim en dicht bij de stad. Zo kwamen we bij het Janninkkwartier uit.’’ Monique voegt toe: “De ruimte en het licht in de woning vinden we heel fijn. Door de grote raampartijen lijkt het net een schilderij als je naar buiten kijkt’’. Andreas sluit af: ‘’Verder is het ook gaaf dat we straks in een groot park met alleen maar duurzame huizen wonen. Alle huizen zijn goed geïsoleerd en hebben stadsverwarming, triple glas en een groen dak op het schuurtje.’’

Deel dit verhaal: