Buurten met ... Homestead

Buurten met

Bij VanWonen creëren we woon- en leefomgevingen voor de gezondste generaties: in een mix van duurzame koop- én huurwoningen. Soms zorgt dit aanbod voor een goede overbrugging naar een nieuw (t)huis. Zoals in het geval van de heer en mevrouw Van Elst die in het Nijmeegse project Homestead een nieuwbouwwoning hebben gekocht en nu tot de oplevering van het project voor een geruime tijd een VanWonen huurwoning gaan betrekken.  


“Een mooie samenloop van omstandigheden,” glimlacht Verkoopmanager Melanie Willemse. “Op het groenste plekje van Nijmegen-Noord komt het eigenzinnig project Homestead. De 77 woningen, die zijn omsloten door een terp, zijn afgelopen juni in verkoop gegaan. Tijdens het verkoopgesprek vertelden de heer en mevrouw van Elst dat ze in Venray woonden, voor hun gevoel te ver van hun kleinkinderen en dus de reden om te verhuizen. Zij keken daarom uit naar een woning in Nijmegen, uiteindelijk waren zij één van de eersten die een Homestead-woning kochten.”

Direct gecharmeerd van de omgeving en het project

“Onze zoon wees ons op het project Homestead, toen was ons besluit snel genomen,” zeggen de heer en mevrouw van Elst met volle overtuiging. “Wij zijn echte natuur- en cultuurliefhebbers en daarom waren wij direct bijzonder gecharmeerd van de omgeving én het project. Een bijzonder fraai plan,  bij een prachtig natuurgebied. Om de voortgang van de bouw van dichtbij te kunnen volgen en om vast te wennen aan de nieuwe woonomgeving, hebben wij onze woning in Venray te koop gezet. Alles kwam daarna voor ons in een ongekende stroomversnelling: onze huidige woning was snel verkocht en zodoende moesten we voor de overbruggingstijd dringend op zoek naar een huurwoning.”
“Daarbij hebben wij ze geattendeerd op de mogelijkheid om in te schrijven voor een VanWonen huurwoning. Zo hebben we samen gekeken hoe we dit konden oplossen,” zegt Verkoopmanager Melanie Willemse.

Oplossingen bedenken op weg naar een nieuw thuis

Dorien Bakker, Verhuurcoördinator, vertelt: “Wij ontwikkelen huurwoningen voor een groeiende groep mensen in het middensegment waar op dit moment onvoldoende aanbod voor is, met de insteek dat mensen hier minimaal één jaar wonen. Het aanbod varieert en daarom vragen we iedereen die een huurwoning zoekt ook om zich in te schrijven. Je ontvangt dan bericht wanneer er nieuw aanbod is, zodat je direct kan reageren. Zo verliep het ook in dit geval. Op 1 november kregen ze de sleutel en betrokken ze de huurwoning. Een echt voorbeeld van de VanWonen manier van werken: we hebben aandacht voor de klant en denken mee om oplossingen te bedenken op weg naar hun nieuwe thuis.”

Meer weten over Homestead in Nijmegen?

Homestead wordt ontwikkeld door VanWonen en BPD, samen met de gemeente Nijmegen die het landschapsontwerp tekende. De architectuur is van Zecc Architecten. Janssen de Jong Bouw Oost B.V. is het bouwbedrijf. De verwachting is om eind 2023 te starten met de bouw, waarbij de planning is om eind 2024 de eerste woningen op te leveren. Meer weten over dit project? Bekijk dan de website www.homesteadnijmegen.nl

Meer weten over onze huurwoningen?

VanWonen biedt huurwoningen aan in Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Ede, Groningen, Enschede en Hengelo. Benieuwd naar het huidige aanbod? Ga dan naar Huren bij VanWonen - Huuraanbod.

Deel dit verhaal: