Buurten met… Crescent-West in Apeldoorn

Buurten met

Stadswijk Crescent-West is omringd door het bruisende stadscentrum van Apeldoorn. Naast 14 koopwoningen worden er 30 huurwoningen ontwikkeld. Na de zomer van 2022 is het de bedoeling om de woningen op te leveren.  


Mix van koop- en huurwoningen

“De locatie is centraal en uniek. In dit project hebben we bewust gekozen voor een mix van huur- en koopwoningen: van stadsvilla’s tot aan appartementen. De koopwoningen krijgen een ruime stadstuin of een dakterras, met een parkeerplaats in het besloten gemeenschappelijke binnenterrein. Deze ontmoetingsplek is de verbinding tussen alle bewoners,” zegt Verkoopmanager VanWonen, Willeke Haasjes.    
Eind 2021 is gestart met de verhuur van de appartementen. “Veel mensen hebben interesse getoond in dit project als potentiële huurder. Momenteel zijn alle woningen verhuurd en daarom zijn in de maand april speciale kijkdagen georganiseerd. Om alvast kennis te maken met de toekomstige buren maar ook om huurders een kijkje te laten nemen in hun appartement die in aanbouw is,” vertelt Dorien Bakker, Verhuurcoördinator VanWonen.

De betrokkenheid valt op

Ook Margreet en Hans Steenhuis bezochten deze kijkdagen. Margreet: “We zijn onze zoektocht gestart vanuit de gedachte om te gaan kopen. Door onze oud-buren zijn we op het spoor gezet van huren, zij hebben ons verteld over de huurappartementen in Crescent-West. Het enthousiasme borrelde bij ons op, met zulke appartementen dichtbij het station in Apeldoorn en met alle faciliteiten binnen handbereik: dat is ideaal voor ons.”
“Jazeker, we hebben ons direct ingeschreven,” zegt Hans. Wat ons gelijk opviel is de betrokkenheid vanuit VanWonen. Persoonlijk, professioneel en wanneer we vragen hebben dan worden we snel voorzien van duidelijke informatie. In de nieuwbouw is rekening gehouden met duurzaamheid en daar zijn we blij mee. Zo is er een warmtepomp en zorgen de zonnepanelen voor duurzame energieke opwek. Voor ons is dit wel nieuw allemaal en daarom willen we hier graag meer over weten. We kunnen niet wachten om na de zomer de sleutel om te draaien van ons nieuwe huis, zodat we samen verder gaan genieten waarbij we omringd zijn door het gezellige stadscentrum van Apeldoorn.

Deel dit verhaal: