9+ volgens Annemiek

Bij ons thuis

Met haar jarenlange vastgoed- en klantervaring, haar betrokkenheid bij de start van VanWonen én haar open en sociale karakter is Annemiek een ware aanwinst voor VanWonen. Samen met het VanWonen team combineert ze haar vakmanschap met creativiteit, gaat ze steevast voor een samenwerking dat gebaseerd is op vertrouwen en open communicatie. Hoe zorgt Annemiek in haar dagelijkse werk voor een 9+ klantbeleving?


“Ik ben van mening dat je in contact met mensen het verschil kunt maken; met oprechte persoonlijke aandacht. Als je handelt vanuit wederzijds vertrouwen en respect, dan kun je juist scherp zijn naar elkaar, het nét even anders doen en tot nieuwe ideeën komen. Voor mij is kwaliteit daarin altijd leidend. Ik ben altijd geïnteresseerd in de vraag achter de vraag. Als je helder hebt waar ieders behoeften liggen en het verschil in belangen durft te benoemen, dan kom je tot het beste resultaat. Aan mij de taak om ideeën die er leven te vertalen en samen met collega’s met een plan te komen die hier richting aan geeft.

In mijn werk ben ik verantwoordelijk voor het opbouwen van nieuwe relaties en het onderzoeken van mogelijke nieuwe gebiedsontwikkelingen in de regio Zwolle. Zo heb ik nagenoeg van begin af aan een actieve rol in de Spoorzone ontwikkeling in Zwolle. Dit betrof in 2006 nog alleen de ontwikkeling om ons eigen Rietveldkantoor van twee hectare groot. Inmiddels betreft het een gebied van ruim 100 hectare. Initiatief nemen vanuit eigen visie en lokaal verbinden zijn daarbij sleutelbegrippen in onze aanpak. Daarbij zoek ik continu met anderen naar de unieke kwaliteiten van de stad en kansen voor de locatie. Dat betekent meedenken, richting geven en helpen om de juiste keuzes te maken. Ik ben ervan overtuigd dat je het verschil maakt met wat anderen wellicht ‘soft’ vinden, maar die in mijn beleving essentieel zijn: goede communicatie, openheid, wederzijds vertrouwen en respect. Alleen dan kan je alle mogelijkheden samen onderzoeken en inspelen op (toekomstige) veranderingen. Het is voor mij van belang om de juiste vragen te blijven stellen, duidelijkheid te scheppen en antwoord te geven op complexe vraagstukken. En nog beter; om verrassend te zijn in wat er daadwerkelijk allemaal mogelijk is, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Dat is waar ik, gecombineerd met een dosis eigenheid en aandacht, het verschil maak.” 

Deel dit verhaal: