Seahorse, Hengelo

Transformatie

De Koninklijke Weefgoederenfabriek (KWF) in Hengelo maakte jarenlang bad- en huishoudtextiel. Seahorse was een van de bekende merknamen waar het gebied nu zijn naam aan ontleent. Het rijke, industriële verleden ligt aan de basis van een nieuwe, karakteristieke en groene woonomgeving.


Een deel van de sheddaken, typerend voor de industriële architectuur, blijft behouden wat deze wijk zijn unieke karakter geeft. Binnen het bestaand stedelijk gebied werken we aan een flexibel woonprogramma.

De diversiteit is maximaal, met heel verschillende typen woningen. Ook komen er hybride woningen, die qua indeling nog volledig zijn aan te passen aan de wensen van de bewoners. Onder de oude monumentale sheddaken komen loftwoningen. Daarnaast komen er ook nieuwe woningen met een sheddak. Zo komen oud en nieuw bij elkaar. De architectuur van het project is een grote knipoog naar het industriële verleden van het terrein. Dat wordt ook zichtbaar in de details van het ontwerp. Robuuste materialen zoals metselwerk en deuren, en verfijnde kozijnen geven de 95 woningen en 15 appartementen een industriële uitstraling.


Locatie

1