Ebbingekwartier, Groningen

Binnenstedelijke opgave

In het Ebbingekwartier aan de rand van het centrum van Groningen stond vroeger een gasfabriek, na Amsterdam de tweede in Nederland. Lange tijd stond dit gebied bekend als het Gasterrein. Nu is het een bruisende, creatieve plek met koopwoningen, horeca, commerciële ruimten, een stadsstrand en diverse culturele activiteiten. Aardbevingsbestendig gebouwd en internationaal tot voorbeeld.


Dit nieuwe stadsdeel ligt op de oude stadswal, op loopafstand van de binnenstad en dichtbij het recreatiegebied Het Noorderplantsoen. De historie, de grootte van het gebied en de centrale ligging leenden zich voor een bijzondere invulling met tentoonstellingen, evenementen in de buitenlucht – onder andere het festival Noorderslag vindt er plaats -, paviljoens, horecavoorzieningen, een speelwei en een stadsstrand.

De omvang van dit project, 4,5 hectare, in combinatie met de binnenstedelijke locatie is uniek en krijgt aandacht tot over de landsgrenzen heen. Het plan bestaat verder uit 80 woningen en voorzieningen waaronder de uitbreiding van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), een openbare parkeergarage voor 1.200 auto’s en 6.000 m2 aan commerciële functies.

We geloven in de kracht van samenwerken en strategische allianties. Dit plan hebben we ontwikkeld samen met creatieve organisaties en de gemeente. Daarin nemen we graag de regierol op ons. Op ons initiatief is het plan aardbevingsbestendig gebouwd.


Locatie

Lees meer over `Binnenstedelijke opgave`

Meer projecten Projecten waar we trots op zijn
1