Ons cadeau voor Zwolle

Willemsvaart 21, het unieke kantoor ontworpen door Gerrit Rietveld, is de thuisbasis van ons bedrijf, VanWonen Vastgoedontwikkeling. Vanuit hier creëren we een thuis voor anderen.

VanWonen bestaat op 21 maart één jaar en dat willen wij vieren. Als cadeau aan de stad Zwolle stellen we voor circa drie jaar een terrein beschikbaar achter de Willemsvaart 21. Op dit terrein willen we ruimte bieden aan initiatieven van bewoners, bedrijven, (onderwijs)instellingen en studenten, als broedplaats of proeftuin. Want, zoals we in Zwolle zeggen: samen maken we de stad.

Doet u mee?

We willen de kaders zo open mogelijk houden. Maar we vinden het wel belangrijk dat de tijdelijke invullingen andere ontwikkelingen in de Spoorzone en de stad versterken. Daarom richten we ons op een aantal thema’s: circulair leven, innovatief ondernemen en cultureel ontmoeten.

De locatie: Willemsvaart 21

Op een strategisch gelegen plek, dicht bij de historische binnenstad en rondom het station, het tweede spoorknooppunt van Nederland, ligt de Willemsvaart 21; een te herontwikkelen locatie. Het ligt naast één van de drie belangrijkste toegangswegen vanaf de A28 naar het centrum, vlakbij het station, op een zichtlocatie op de kruising van de IJsselallee en de Willemsvaart. Grenzend aan Park Het Engelse Werk, de geliefde woonwijk De Veerallee, Het Hanzeland en aan de achterkant het Ontdekkingspark Dinoland. 

Wie zijn hier al gevestigd?

Op deze locatie vindt u onder meer VanWonen - gevestigd in het monumentale Rietveldkantoor - een woning, meerdere loodsen waarin onder andere kunstenaar Ronald A. Westerhuis zijn werkplaats en atelier heeft. Op dit moment is er ook een tijdelijke parkeervoorziening van Vitens.

Spoorzone: gebied in ontwikkeling

Daarnaast is het gebied onderdeel van de Spoorzone. In de Spoorzone hebben de afgelopen jaren belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden. Pasgeleden heeft de gemeente een ontwikkelvisie vastgesteld. Daardoor ontstaat er nu ruimte voor de invullingen van de verschillende deelgebieden. Bijzonder aan de locatie is dat zowel de historische binnenstad als de IJssel met haar uiterwaarden op enkele minuten afstand liggen; het vormt de schakel tussen de stad en het groene buitengebied.

Thema’s

De locatie is bedoeld als proeftuin en broedplaats, letterlijk en figuurlijk. Ideeën willen we zo veel mogelijk de ruimte geven. We hebben gekozen voor drie thema’s:

Circulair leven
Innovatief ondernemen
Cultureel ontmoeten

Deze thema’s zijn niet zomaar gekozen, ze passen bij wie wij zijn. Wij denken vanuit duurzaamheid en gezondheid. Duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend in de conceptuele ontwikkeling van onze projecten. Met gezonde concepten willen we bijdragen aan een samenleving waar mensen gezonder en langer kunnen leven. Zo ontwikkelen we met een heel andere horizon: veel langer dan wat gebruikelijk is en veel meer in samenhang. Niet voor de komende 30 jaar, maar de komende 100. En niet op zichzelf staand, maar in verbinding met de omgeving. Dat levert oplossingen op die goed zijn voor bewoners, de omgeving en onze aarde.

Klinkt dit u als muziek in de oren? Hebt u een goed en verfrissend idee dat past bij deze thema’s? Wij bieden u de plek en helpen het u realiseren. We dagen u uit om creatief mee te denken over de invulling. Denk breed en doe mee! Mail uw idee of initiatief naar willemsvaart21@vanwonen.com. De sluitingsdatum is vrijdag 20 april 2018.

De feiten op een rij:

Kavel van plusminus 2500 m2
Beschikbaar voor circa drie jaar
Er is ruimte voor meerdere initiateven

Meer weten, of een keer komen kijken?

Wilt u meer weten over dit terrein? Er komt nog een moment waarop u een kijkje kunt nemen en wij uw vragen kunnen beantwoorden. Mail ons uw gegevens en u ontvangt van ons een uitnodiging.