VanWonen zoekt
Projectontwikkelaar Groningen; een motiverende regisseur, met een sterke visie

Er wordt niet voor niets gezegd: “Er gaat niets boven Groningen”.

Groningen is een bruisende stad met een levendig en compact centrum. Creativiteit en innovatie zijn hier overal zichtbaar. Het project van onze opdrachtgever VanWonen aan het Ebbingekwartier ligt tegen dit gezellige centrum aan. Dit is de stad op zijn best en hier heeft VanWonen sinds afgelopen jaar haar eigen kantoor aan het Boterdiep. Daar is ruimte gekomen voor een Projectontwikkelaar die samen met collega’s gaat bouwen aan de VanWonen-toekomst in de noordelijke regio.

VanWonen
Wij zijn dé klantgerichte en ondernemende project- en gebiedsontwikkelaar, met een oorsprong in het Noorden en Oosten van ons land. Hierbij zijn wij niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Een daadkrachtige full service gebieds- en vastgoedontwikkelaar, die adequaat inspeelt op de trends in de markt. Onze kracht is om alle ideeën die stakeholders delen met elkaar te verbinden en te vertalen in duurzame en inspirerende concepten die tot rendabele ontwikkelingen leiden.

VanWonen ontwikkelt gebieden die naadloos aansluiten bij hun omgeving en bewoners het ultieme thuisgevoel geven. Oude industriële gebieden duurzaam transformeren naar een spannende stadse woonplek met winkels op loopafstand en dorpen kwalitatieve groei geven, met duurzame en waardevaste oplossingen en met behoud van voorzieningen.

Onze 60 VanWonen collega’s zijn vakbekwame professionals. Conceptueel, creatief en commercieel, maar ook gedreven en betrokken. Teamspelers die met hartstocht samen met gemeenten, beleggers, corporaties, buurtbewoners en toekomstige bewoners werken aan inspirerende en duurzame projecten en gebieden. 

Ontwikkel jij mee aan Groningen?
Bij VanWonen ben je als projectontwikkelaar continue bezig om woon- en leefomgevingen te creëren voor de gezondste generaties. Samen met het projectteam ben jij van het begin tot aan het einde verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ambitieuze projecten zoals Ebbingekwartier en Stadshavens. Jij herkent je dan ook in de volgende eigenschappen:

 • Ondernemend
 • Creatief
 • Doorzettingsvermogen
 • Visie

Je bent veel te vinden op het kantoor in Groningen. Van daaruit start jij een ontwikkeltraject waarbij de klant altijd centraal staat. Wij ontwikkelen vanuit een doordacht standpunt, in samenwerking met de eigen conceptafdeling VanWonen ID. Je bent op de hoogte van de marktontwikkelingen in je werkgebied en je hebt daar een duidelijke visie over. Deze visie vertaal je naar marktconforme concepten.
Bij VanWonen leggen we de verantwoordelijkheid graag bij de projectteams, dus in de organisatie. Je bent daarom altijd nauw betrokken bij de projecten, van initiatief tot en met de oplevering. Als ontwikkelaar zet je de lijnen uit en trek je het complete project, samen met de andere collega’s in het team. Je bent een coach voor jongere collega’s om gezamenlijk verder te bouwen aan de toekomst van Groningen.  

Wat breng je mee
Je vindt het motiverend om verantwoordelijkheid te dragen voor meerdere projecten. Je neemt initiatief, werkt zelfstandig, bent gedreven en ondernemend. Je handelt altijd vanuit klantgerichtheid. Je bent georganiseerd, analytisch en communicatief sterk en weet daarmee de processen succesvol te sturen.

Verder heb je:
-    WO werk- en denkniveau;
-    Minimaal 7-10 jaar relevante werkervaring (bijv. ontwikkelaar/ontwikkelende bouwer);
-    Kennis van en ervaring met ontwikkeling van binnenstedelijke projecten is een pré;
-    Bij voorkeur woonachtig in de regio Groningen, of van plan/bereidt hier naar toe te verhuizen;
-    Je bent sterk in het financiële en contractuele aspect van projectontwikkeling; 
-    Je hebt een sterke bouwtechnische basis;
-    Je bent een teamspeler.

Dit bieden we jou
Wij hebben een informele cultuur met veel ruimte voor initiatief. Onze cultuur kenmerkt zich door de volgende waarden: klantgericht ondernemen, samen toekomstgericht, integer en authentiek. Daarnaast heeft VanWonen meer dan uitstekende arbeidsvoorwaarden die passen bij deze functie, maar bovenal bij jouw ambitie en behoeften. Denk aan:

 • Een dienstverband van 32-40 uur per week;
 • 30 vakantiedagen per jaar;
 • Een individueel keuzebudget met de mogelijkheid tot 43 vakantiedagen per jaar of extra salaris;
 • Een meer dan uitstekende maandsalaris;
 • Een variabele bonusuitkering;
 • Een representatieve (elektrische) leaseauto;
 • Veel ruimte en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing.

Als je in de regio Groningen woont is dat ideaal. Maar woon je elders in het land en ben je verhuisbereid om zo jouw bijdrage te leveren aan de snelst groeiende stad van Nederland? Ook dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle, in een prachtig gerenoveerd kantoor ontworpen door architect Gerrit Rietveld. Daarnaast heeft VanWonen drie hub-kantoren, namelijk in Nijmegen, Groningen en Utrecht.

In 2022 zijn wij voor de derde keer op rij gecertificeerd als Great Place To Work organisatie!

Interesse in werken bij VanWonen?
Novesta verzorgt exclusief de werving en selectie van de projectontwikkelaar Groningen voor VanWonen. Voor meer informatie en solliciteren kun je contact opnemen met Arjan Hoeve via 06- 20579495 of ah@novesta.nl

Na ontvangst van je sollicitatie krijg je binnen twee weken een eerste reactie. Er zullen 2 tot 3 gespreksrondes plaats, waarvan het eerste gesprek door Arjan Hoeve van Novesta gevoerd wordt. Na de gespreksronde vindt er nog een arbeidsvoorwaardengesprek plaats.

Deel deze pagina: