De nieuwe stijl VanWonen zoekt
Ontwikkelingsmanager

Voor ons steeds groter wordende werkgebied zijn we op zoek naar nieuwe collega's die aan de slag willen met uitdagende projecten door heel het land!

Wij zijn VanWonen
VanWonen is dé klantgerichte en ondernemende project- en gebiedsontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Een daadkrachtige full service gebieds- en vastgoedontwikkelaar, die adequaat inspeelt op de trends in de markt. De Nieuwe Stijl VanWonen is een gezamenlijke reis met álle stakeholders. Onze kracht is om alle ideeën die stakeholders delen, met elkaar te verbinden en te vertalen in duurzame en inspirerende concepten die tot rendabele ontwikkelingen leiden.

VanWonen ontwikkelt gebieden die naadloos aansluiten bij hun omgeving en bewoners het ultieme thuisgevoel geven. Oude industriële gebieden duurzaam transformeren naar een spannende stadse woonplek met winkels op loopafstand en dorpen kwalitatieve groei geven, met duurzame en waardevaste oplossingen en met behoud van voorzieningen.

De ruim 60 medewerkers van VanWonen zijn vakbekwame professionals. Conceptueel, creatief en commercieel, maar ook gedreven en betrokken. Teamspelers die met hartstocht samen met gemeenten, beleggers, corporaties, buurtbewoners en toekomstige bewoners werken aan inspirerende en duurzame projecten en gebieden. 

Wat wordt je werk?
Omdat onze visie klanten aanspreekt groeien we en zijn we op zoek naar nieuwe collega’s. Deze functie is ter uitbreiding van het team van ontwikkelingsmanagers.

Nieuwe projecten verwerven! Dat wordt als ontwikkelingsmanager bij VanWonen jouw verantwoordelijkheid. Bij gebiedsontwikkelingen speel je de centrale rol, vanaf een grondige analyse tot het uiteindelijke masterplan. En op projectniveau blijf je betrokken voor de verworven vastgoedontwikkelingen. Ook het borgen van klantparticipatie van zowel onze kernklant, de toekomstige bewoner, als onze zakelijke partners ligt op jouw bordje. Je draagt actief bij aan het gewenste imago van VanWonen in de markt.

Jouw klantkennis is optimaal. Je bouwt aan stevige relaties met relevante overheden (politiek en bestuurlijk), marktpartijen en concurrerende partijen. Je bent en blijft goed op de hoogte van relevante marktontwikkelingen in je werkgebied en hebt daar een visie op. Vanuit die visie signaleer je kansen die tot nieuwe gebiedsontwikkelingen en projecten leiden en ben je verantwoordelijk voor het deelnemen aan tenders.

Om te komen tot exploitaties voor grond en opstal stel je financieel-economische analyses op, bouwt aan business cases, eventueel in samenwerking met planeconomen of kostendeskundigen. Je blijft verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van budgetten en planningen en rapporteert hierover om inzicht te geven in de voortgang, de risicobeheersing en de financiën. Je draagt bovendien bij aan complexe onderhandelingen bij packagedeals met gemeentes en eventuele andere investeerders.

Wat breng je mee?
Je deinst niet terug om de totale verantwoordelijkheid over een gebied op je te nemen. Je neemt initiatief, werkt zelfstandig en bent ondernemend. Je hebt en bouwt aan een sterk netwerk in de regio en zoekt hierin de samenwerking op met verschillende stakeholders. Je bent communicatief sterk en weet mensen op een authentieke, enthousiaste en duidelijk manier te overtuigen en te adviseren. Daarnaast is van belang:

  • WO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als ontwikkelingsmanager;
  • Minimaal 10 jaar ervaring in vastgoed-/ gebiedsontwikkeling;
  • Je bent sterk in het financiële aspect van vastgoedontwikkeling;
  • Je bent een echte teamplayer;
  • Je hebt een sterke bouwtechnische basis.

Dit bieden we jou
VanWonen heeft een open en informele cultuur met veel ruimte voor initiatief. De cultuur hebben we in waarden uitgedrukt als klantgericht ondernemen, samen toekomstgericht, integer en authentiek. De organisatie biedt veel ruimte en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Daarnaast heeft VanWonen meer dan uitstekende en zeer concurrerende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij deze functie, maar bovenal bij jouw ambitie en behoeften. VanWonen biedt de mogelijkheid om de functie parttime uit te voeren (minimaal 32 uur). We zijn gevestigd in Zwolle in een prachtig gerenoveerd kantoor ontworpen door Gerrit Rietveld. Daarnaast hebben we drie hub-kantoren, namelijk in Nijmegen, Groningen en openen we vanaf het voorjaar een nieuw kantoor in Utrecht. Voor dit jaar zijn we wederom gecertificeerd als Great Place to work, iets waar we trots op zijn.

Interesse in VanWonen?
Stuur dan jouw CV en brief naar werkenbij@vanwonen.com.

Nadat je jouw sollicitatie hebt verstuurd kun je binnen 2 weken een eerste reactie verwachten. Tijdens het proces zullen er 2 tot 3 gespreksrondes plaatsvinden afsluitend met een arbeidsvoorwaarden gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Deel deze pagina: