VanWonen zoekt een Ontwikkelingsmanager in Zuid-Nederland
signaleer kansen die leiden tot nieuwe gebiedsontwikkelingen en projecten

Nieuwe projecten verwerven! Dat wordt als Ontwikkelingsmanager bij VanWonen jouw verantwoordelijkheid. Bij gebiedsontwikkelingen speel je de centrale rol, vanaf een grondige analyse tot het uiteindelijke masterplan. En op projectniveau blijf je betrokken voor de verworven vastgoedontwikkelingen. Je draagt actief bij aan het gewenste VanWonen imago in de markt.

Jouw klantkennis is optimaal. Je bouwt aan stevige relaties met relevante overheden (politiek en bestuurlijk), marktpartijen en concurrerende partijen. Je bent en blijft goed op de hoogte van relevante marktontwikkelingen in je werkgebied en hebt daar een visie op. Vanuit die visie signaleer je kansen die tot nieuwe gebiedsontwikkelingen en projecten leiden en ben je verantwoordelijk voor het deelnemen aan tenders. Als Ontwikkelingsmanager in Zuid-Nederland ligt je focus op de provincie Noord-Brabant en naastgelegen regio’s.

Om te komen tot exploitaties voor grond en opstal stel je financieel-economische analyses op, bouw je aan business cases, eventueel in samenwerking met planeconomen of kostendeskundigen. Je blijft verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van budgetten en planningen en rapporteert hierover om inzicht te geven in de voortgang, de risicobeheersing en de financiën. Je draagt bovendien bij aan complexe onderhandelingen met gemeentes en eventuele andere investeerders.

Wat breng jij mee en wat kun jij verwachten?
Je deinst niet terug om de verantwoordelijkheid van ambitieuze projecten op je te nemen. Je neemt initiatief, werkt zelfstandig en bent ondernemend. Je hebt en bouwt aan een sterk netwerk in de regio en zoekt hierin de samenwerking op met verschillende stakeholders. Je bent communicatief sterk en weet mensen op een authentieke, enthousiaste en duidelijk manier te adviseren en te overtuigen. Daarnaast is van belang: WO werk- en denkniveau met minimaal 8 jaar relevante werkervaring (kennis van en ervaring met ontwikkeling van binnenstedelijke projecten is een duidelijke pré), sterk in het financiële aspect van projectontwikkeling, een echte teamplayer. Salarisindicatie voor deze uitdagende rol ligt tussen de 90 en 110kpj aan vast salaris. VanWonen heeft verder zeer concurrerende arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld qua variabele beloning / vakantiedagen) die passen bij deze functie, maar bovenal bij jouw ambities en behoeften. VanWonen heeft haar oorsprong in Zwolle (ze zijn daar gevestigd in een prachtig gerenoveerd kantoor ontworpen door Gerrit Rietveld). Je bent woonachtig in Brabant en werkt hybride (met werkkantoren in Utrecht en Nijmegen).

Wij zijn VanWonen 
VanWonen is een klantgerichte en ondernemende gebiedsontwikkelaar uit Noord-Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Een daadkrachtige full service gebieds- en vastgoedontwikkelaar, die adequaat inspeelt op de trends in de markt. Vanuit de ambitie om landelijk te werken, is de afgelopen jaren sterke groei gerealiseerd in de Randstad en Brabant. VanWonen wil haar marktpositie graag kwalitatief bestendigen en verder uitbouwen. Projecten zijn veelal binnenstedelijk en complex: variërend van 50 tot 500 wooneenheden per keer.

Woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties, dat is de missie van onze opdrachtgever. Hierbij is ESG één van de belangrijke bouwstenen. In 2023 heeft VanWonen als eerste gebiedsontwikkelaar een ESG Score verkregen. VanWonen wil met haar werk een positieve bijdrage leveren aan mens en aarde; samen nadenken over hoe haar impact zo groot mogelijk kan zijn. VanWonen ontwikkelt gebieden die naadloos aansluiten bij hun omgeving en bewoners het ultieme thuisgevoel geven. Aandacht voor klanten, hun wensen en beleving bepaalt bij VanWonen het ontwikkelproces. Deze gedachte - van samen ontwikkelen, participatie en duurzame betrokkenheid – is vanaf de oprichting de leidraad van het bedrijf. In samenspraak ontwikkelen, maakt dat er wederzijds vertrouwen ontstaat. Om zo oude industriële gebieden duurzaam te transformeren naar een spannende stadse woonplek met winkels op loopafstand en dorpen kwalitatieve groei geven, met duurzame en waardevaste oplossingen met behoud van voorzieningen.

De 70 VanWonen medewerkers zijn vakbekwame professionals. Conceptueel, creatief en commercieel, maar ook gedreven en betrokken. Teamspelers die met hartstocht samen met gemeenten, beleggers, corporaties, buurtbewoners en toekomstige bewoners werken aan inspirerende en duurzame projecten en gebieden. VanWonen heeft een open en informele cultuur met veel ruimte voor initiatief. De cultuur heeft men in waarden uitgedrukt als klantgericht ondernemen, samen toekomstgericht, integer en authentiek. De organisatie biedt veel ruimte en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing.

VanWonen is ‘last but not least’ voor de vijfde keer gecertificeerd als Great Place to Work: een werkplek waar je graag wil werken!

Interesse in werken bij VanWonen?
Stuur dan jouw CV met motivatie naar werkenbij@vanwonen.com.
Na ontvangst van je sollicitatie krijg je zo snel mogelijk een eerste reactie. Er zullen 2 tot 3 gespreksrondes plaatsvinden. Afsluitend een arbeidsvoorwaardengesprek. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Deel deze pagina: