De nieuwe stijl VanWonen zoekt
Markt- en data analist

Wij zijn VanWonen
VanWonen is dé klantgerichte en ondernemende project- en gebiedsontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Een daadkrachtige full service gebieds- en vastgoedontwikkelaar, die adequaat inspeelt op de trends in de markt. De Nieuwe Stijl VanWonen is een gezamenlijke reis met álle stakeholders. Onze kracht is om alle ideeën die stakeholders delen, met elkaar te verbinden en te vertalen in duurzame en inspirerende concepten die tot rendabele ontwikkelingen leiden.

VanWonen ontwikkelt gebieden die naadloos aansluiten bij hun omgeving en bewoners het ultieme thuisgevoel geven. Oude industriële gebieden duurzaam transformeren naar een spannende stadse woonplek met winkels op loopafstand en dorpen kwalitatieve groei geven, met duurzame en waardevaste oplossingen en met behoud van voorzieningen.

De ruim 60 medewerkers van VanWonen zijn vakbekwame professionals. Conceptueel, creatief en commercieel, maar ook gedreven en betrokken. Teamspelers die met hartstocht samen met gemeenten, beleggers, corporaties, buurtbewoners en toekomstige bewoners werken aan inspirerende en duurzame projecten en gebieden. 

Wat wordt je werk?
Als markt- en data analist ben je binnen VanWonen verantwoordelijk voor locatiebeoordelingen, doelgroepanalyses, project- en gebiedsanalyses. Jij volgt trends en ontwikkelingen in de (woning)markt op de voet en weet dit te vertalen naar waardevolle input voor VanWonen.

Binnen onze organisatie zijn er diverse tools om je werkzaamheden goed uit te voeren. Je bent betrokken bij alle fases in de keten van projectontwikkeling. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor strategische en conceptmatige studies. Hierbij rapporteer je intern aan diverse projectteams en management. Je maakt op basis van jouw onderzoek en analyses voorstellen over de verkoop- en verhuurprijzen van woningen en appartementen.

Je houdt de organisatie op de hoogte van alle ontwikkelingen in de markt, dit doe je ieder kwartaal en gevraagd en ongevraagd tijdens diverse teambijeenkomsten. Ook ben je verantwoordelijk voor het rapporteren van de ontwikkelingen in de markt in alle reguliere rapportages van de onderneming.

Tenslotte ben je op het vakgebied het externe gezicht richting gemeenten, woningcorporaties en stakeholders.

Wat breng je mee?
Ons team is ondernemend, werkt samen, is toekomstgericht en een ieder van ons is authentiek en integer. Daar staan we voor. Als markt- en data analist ben je uiteraard analytisch sterk. Je weet verbanden te leggen en data om te zetten naar concrete en waardevolle informatie. Je bent een stevige gesprekspartner voor alle collega’s. Je neemt initiatief en communiceert duidelijk en overtuigend. Je werkt en denkt oplossingsgericht en durft een kritische stem te laten horen. Daarnaast is het volgende van belang:

  • WO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een onderzoekersrol;
  • Kennis van de woningmarkt en vastgoedmarkt in brede zin;
  • Ervaring met het verzamelen, analyseren en visualiseren van data d.m.v. tools als Excel, SPSS, GIS etc;
  • Ervaring met methoden en technieken van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek;
  • Sterke communicatieve vaardigheden en een klantgerichte houding;
  • Goede beheersing van de Engels taal.
     

Dit bieden we jou
VanWonen heeft een open en informele cultuur met veel ruimte voor initiatief. De cultuur hebben we in waarden uitgedrukt als klantgericht ondernemen, samen toekomstgericht, integer en authentiek. De organisatie biedt veel ruimte en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Daarnaast heeft VanWonen meer dan uitstekende en zeer concurrerende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij deze functie, maar bovenal bij jouw ambitie en behoeften. VanWonen biedt de mogelijkheid om de functie parttime uit te voeren (minimaal 32 uur). We zijn gevestigd in Zwolle in een prachtig gerenoveerd kantoor ontworpen door Gerrit Rietveld. Daarnaast hebben we drie hub-kantoren, namelijk in Nijmegen, Groningen en openen we vanaf het voorjaar een nieuw kantoor in Utrecht. Voor dit jaar zijn we wederom gecertificeerd als Great Place to work, iets waar we trots op zijn.

Interesse in VanWonen?
Stuur dan jouw CV en brief naar werkenbij@vanwonen.com.

Nadat je jouw sollicitatie hebt verstuurd kun je binnen 2 weken een eerste reactie ontvangen. Tijdens het proces zullen er 2 tot 3 gespreksrondes plaatsvinden afsluitend met een arbeidsvoorwaarden gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Deel deze pagina: