De nieuwe stijl VanWonen zoekt
BUSINESS CONTROLLER

“bijdragen aan een maximale klantbeleving”

Wie is VanWonen
VanWonen te Zwolle is dé klantgerichte en ondernemende project- en gebiedsontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Een daadkrachtige full service gebieds- en vastgoedontwikkelaar, die adequaat inspeelt op de trends in de markt. Daarnaast heeft VanWonen ook een eigen Woningfonds, dat zich richt op de exploitatie van middel dure huurwoningen. De Nieuwe Stijl VanWonen is een gezamenlijke reis met álle stakeholders. Haar kracht is om alle ideeën die stakeholders delen, met elkaar te verbinden en te vertalen in duurzame en inspirerende concepten die tot rendabele ontwikkelingen leiden.

VanWonen ontwikkelt gebieden die naadloos aansluiten bij hun omgeving en bewoners het ultieme thuisgevoel geven. Oude industriële gebieden duurzaam transformeren naar een spannende stadse woonplek met winkels op loopafstand en dorpen kwalitatieve groei geven, met duurzame en waardevaste oplossingen en met behoud van voorzieningen.

De ruim 40 medewerkers van VanWonen zijn vakbekwame professionals. Conceptueel, creatief en commercieel, maar ook gedreven en betrokken. Teamspelers die met hartstocht samen met gemeenten, beleggers, corporaties, buurtbewoners en toekomstige bewoners werken aan inspirerende en duurzame projecten en gebieden.

Plaats in de organisatie
De functie van Business Controller bij VanWonen is nieuw. De groei en ambities van de organisatie maakt deze functie noodzakelijk. Dat betekent dat je een vrije maar ook zelfstandige rol bekleed binnen de organisatie. Het financiële team bestaat uit 3 collega’s en je rapporteert aan de financieel directeur. Daarnaast werk je natuurlijk nauw samen met verschillende collega’s binnen de organisatie zoals de Ontwikkelmanagers, Projectontwikkelaars en de Verkoopmanagers

Taken en verantwoordelijkheden
In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor de rapportage en analyse van project- en bedrijfsprognoses en fungeer je als adviseur en sparringpartner voor de organisatie. Je signaleert en geeft gevraagd en ongevraagd advies vanuit jouw expertise. Je analyseert gegevens, ziet verbanden en bent in staat deze informatie op de juiste wijze te beoordelen.

Je voert samen met de Financieel Directeur kwartaalgesprekken met de verschillende projectteams (Projectontwikkelaar, Verkoopmanager en regelmatig ook een Ontwikkelmanager) over de planning en (financiële) stand van de projecten en verwerkt deze input tot een kwartaal project- en bedrijfsprognose.

Je ziet kansen achter de cijfers en weet deze een effectieve manier te communiceren. Je levert managementinformatie van vastgoedprojecten en op bedrijfsniveau aan zoals de periodieke rapportages en prognoses, en zorgt voor verdere doorontwikkeling hiervan. Je werkt in samenspraak met de financial controller die verantwoordelijk is voor de maand, kwartaal en jaarafsluiting van de werkelijke en cijfers van VanWonen geconsolideerd.

Je bent verantwoordelijk voor de administraties van het Woningfonds en draagt zorg voor de maand, kwartaal en jaarafsluiting van deze administraties. Hierbij werk je samen met de financieel projectmanager die verantwoordelijk is voor het assetmanagement van het Woningfonds.

Profiel
Je houdt ervan om verantwoordelijkheid te nemen. Je bent proactief, werkt zelfstandig, bent gedreven en ondernemend. Je bent analytisch en communicatief sterk en weet waar nodig gesprekspartners te overtuigen. Je bent kritisch en een stevige gesprekspartner/adviseur voor de business. Daarnaast is het volgende van belang:

  • Afgeronde WO opleiding (Bedrijfs-) economie;
  • Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring, in een projectmatige omgeving en bij voorkeur binnen vastgoedontwikkeling;
  • Je bent integer en betrouwbaar;
  • Je bent initiatiefrijk
  • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je bent een echte teamplayer.

VanWonen is een Great Place to work
VanWonen is erkend als een Great Place to Work organisatie. Dit betekent dat VanWonen door haar eigen medewerkers én op basis van goed werkgeversbeleid erkend is als aantrekkelijke werkgever. VanWonen heeft een open en informele cultuur met veel ruimte voor initiatief. Die cultuur heeft zij in waarden uitgedrukt als klantgericht ondernemen, samen toekomstgericht, integer en authentiek. De organisatie biedt veel ruimte en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Daarnaast heeft VanWonen meer dan uitstekende en zeer concurrerende primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij deze functie, maar bovenal bij jouw ambitie en behoeften.

VanWonen biedt de mogelijkheid om de functie parttime uit te voeren (minimaal 32 uur) en is gevestigd in Zwolle in een prachtig gerenoveerd kantoor ontworpen door Gerrit Rietveld. Daarnaast heeft VanWonen twee hub-kantoren, namelijk in Nijmegen en een mooi nieuw kantoor in Groningen welke in het voorjaar 2020 geopend wordt.

Contact
Deze werving & selectie procedure is uitbesteed aan het HR-adviesbureau Beljon + Westerterp. Indien je vragen hebt over de functie, de organisatie of deze procedure kun je contact opnemen met Geert-Jan Plette, senior consultant bij Beljon + Westerterp via telefoonnummer 06-22421363 of geertjan.plette@beljonwesterterp.nl

Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van Beljon + Westerterp: www.beljon.westerterp.nl. Hier vind je tevens de tijdsplanning van deze procedure en kun je ook direct solliciteren.