Nabij het Winschoterdiep, gelegen tussen de Europaweg en de Barkmolenstraat, ontstaat een plek die uniek te noemen is. De Meeuwen grenst aan de wijk De Oosterpoort en is volledig omgeven door groen. In de wijk zijn basisvoorzieningen als een supermarkt, basisschool en kinderopvang aanwezig.

De woningen hebben een rijke architectuur. In de bakstenen gevels is gekozen voor bijzondere detailleringen. Dit sluit nauw aan bij zowel het groen en de bestaande bebouwing in de Barkmolenstraat, maar biedt ook een soort afscheiding naar de Europaweg als grens van de wijk Oosterpoort. Een fraai beeld! 

Groen en duurzaam
In het plan is veel aandacht besteed aan groen. Er zijn veel bestaande bomen behouden gebleven en er wordt zowel water als groen toegevoegd aan de buurt. De wadi midden in het plan geeft zowel regenwater als de natuur de ruimte en is tevens een ideale speelplek voor kinderen. Ook is er gedacht aan een huis voor vleermuizen. Een mooi evenwicht tussen mens, gebouw en natuur.

Klaar voor de toekomst 
Uiteraard worden de uitstekend geïsoleerde woningen (koop en huur) gasloos gebouwd en voorzien van een warmtepomp met grotendeels vloerverwarming. Daarnaast zullen alle huizen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnepanelen. Het hemelwater wordt afgevoerd in de wadi middels een infiltratiesysteem. De Meeuwen is klaar voor de toekomst. 
 

Deel dit artikel:

Locatie

Ander succes van VanWonen