VanWonen in 2021

VanWonen kijkt terug op een succesvol 2021. Met klinkende resultaten en stijgende lijnen. Ondanks de coronapandemie hebben we ons werkgebied uitgebreid en groeide ons team. We werkten vol energie en overtuiging aan onze missie: woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties. In ons jaaroverzicht van 2021, het eerste dat we uitbrengen sinds onze oprichting in 2017, blikken we graag met u terug. Op deze pagina vindt u een korte samenvatting. 

Bekijk hier het hele jaaroverzicht.


VanWonen als duurzame gebiedsontwikkelaar

Leefomgevingen waar mensen zich gelukkig en gezond voelen, nu en in de toekomst. Daar werken we aan bij VanWonen. Bij het bereiken van dat doel houden we zoveel mogelijk rekening met mens en aarde. Want wij geloven in duurzame gebiedsontwikkeling. We ontwikkelen zonder de aarde uit te putten en altijd met aandacht voor het welzijn van bewoners en de maatschappij.

In 2021 hebben we voor het eerst ons Duurzaamheidsmanifest toegepast. Een belangrijke stap; deze ‘duurzaamheidsmeetlat’ helpt ons om duurzaam te werken. Verder droegen we vorig jaar in 9 gebiedsontwikkelingen bij aan prettige en toekomstbestendige woon-, werk- en leefomgevingen. We verkochten 902 woningen.

VanWonen en haar klanten

Bij VanWonen staan klanten en de reis die ze samen met ons afleggen centraal. We luisteren naar de klant, denken mee en ontzorgen zoveel mogelijk. We streven in het hele klanttraject een optimale klantbeleving na. Daarom houden we steeds de vinger aan de pols. Op verschillende momenten in de klantreis vragen we onze klanten naar hun beleving. Tussentijds dus, niet achteraf. En met de feedback gaan we meteen aan de slag. Zo blijven we onszelf verbeteren en ervaren klanten dat hun inbreng telt. Ons streven is een 9+ klantbeleving in de hele reis. We zijn daarin goed op weg: in 2021 scoorden we gemiddeld een 8.

VanWonen als werkgever

Op 31 december 2021 werkten bij VanWonen 58 mensen; dat waren er 46 in 2020. Ondanks deze flinke groei blijven we werken aan onze persoonlijke, unieke werksfeer. Want bij VanWonen zijn we ervan overtuigd dat gelukkige medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Daarom willen we niet alleen voor klanten, maar ook voor medewerkers een 9+ organisatie zijn. Onze werkomgeving is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, vertrouwen de basis is en persoonlijke aandacht vanzelfsprekend. We investeren in opleidingen zodat elke collega zich kan blijven ontwikkelen. En proberen onze medewerkers regelmatig positief te verrassen. Met resultaat: in 2021 was 94 procent van onze medewerkers het eens met de stelling: ‘Alles overziend vind ik VanWonen een Great place to work’. We stonden in 2021 als enige gebieds- en vastgoedontwikkelaar in de top 10 van ‘best small workplaces’.