onze stijl, onze bouwstenen

Woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties. Hoe dragen we hieraan bij? De basis hiervoor ligt in de VanWonen bouwstenen en onze vier klantbeloften. Of we nu een woonwijk ontwerpen, een complexe binnenstedelijke transformatie uitvoeren, commercieel vastgoed ontwikkelen of een zorglocatie ontwerpen.


Onze stijl
Onze klanten – opdrachtgevers, stakeholders en bewoners – en hun ambities en woonwensen bepalen het ontwikkelproces, niet andersom. Wederzijds vertrouwen is voor ons dé basis voor iedere duurzame relatie. Om zo onze missie van gezonde omgevingen voor verschillende generaties waar te maken.

Onze drive
Onze drive is groot. Ons hart gaat sneller kloppen van complexe, binnenstedelijke opgaven en bijzondere transformatieprojecten. In de stad en pal aan het water realiseren we verschillende woonstijlen op een relatief kleine oppervlakte. En waar vroeger een gasfabriek stond of een textielweverij, zetten we iets nieuws neer met aandacht en respect voor de identiteit van de plek. We ontwikkelen zelf concepten en ideeën en voelen ons uitgedaagd door zowel grootschalige als kleine projecten. Binnenstedelijk, aan de rand van de stad of op uitleglocaties.


Onze bouwstenen
De ontwikkeling van een gezonde en duurzame leefomgeving, begint met aandacht voor een plek of stad. Door ons in te leven in gebieden, verhalen op te tekenen en te luisteren naar wat betrokkenen belangrijk vinden. Met VanWonenID ontwikkelen we concepten op basis van vragen en competities maar scouten we ook zelf nieuwe locaties. En zetten deze op de kaart bij gemeenten en andere stakeholders, zodat we samen aan de slag kunnen. Dit doen we vanuit de wens van een gezonde, toekomstbestendige en duurzame samenleving. Duurzaam in de brede zin: met oog voor mens en aarde.

Aandacht voor klanten en hun wensen bepaalt bij ons het verdere ontwikkelproces, niet andersom. Wij zien gebieds- en projectontwikkeling als een reis die we samen afleggen. Waarbij iedereen klant is die op een manier betrokken is bij onze projecten: beleidsmakers, architecten, stedenbouwkundigen, omwonenden, potentiële kopers en huurders. Want via het Woningfonds, met huurwoningen in het middensegment, blijven we ook na het tekenen van het contract betrokken in gebieden waar wij actief zijn. Deze gedachte - van samen ontwikkelen, participatie en duurzame betrokkenheid - vormt vanaf de oprichting de basis onder ons bedrijf. In samenspraak vooraf, met een open en vragende houding, maakt dat er wederzijds vertrouwen ontstaat. Dé basis voor iedere duurzame relatie.


Onze vier beloften

In onze visie staan onze klanten en de reis die ze afleggen bij het ontwikkelen, kopen bouwen van een woning centraal. Een onderscheidende aanpak, gebouwd op aandacht.