DE UNIEKE PLEK AAN HET WATER VAN MARJON EN HARM PETER MET DE STAD ALS ACHTERTUIN.

Is de nieuwe stijl VanWonen

“We wonen er nog niet, maar we voelen ons er nu al thuis. Een grote woonkamer inclusief keuken. Dat is de belangrijkste plek voor ons. Het is ruim, het wordt licht en dat vinden we belangrijk. We hebben net de keuken uitgezocht, met alles erop en eraan.” Harm Peter (53) en Marjon (47) zien er naar uit; hun appartement in de stad. Ze hadden eerder beiden een eigen huis, zijn toen gaan samenwonen en maken straks de stap naar een stadsappartement. Als alles gaat zoals het moet gaan, kunnen ze er aan het eind van het jaar in. “Wat mij betreft laten we de champagne knallen in ons nieuwe huis”, zegt Harm Peter.

“We hebben het huis kunnen aanpassen aan onze wensen, geeft Marjon aan. “De badkamer iets kleiner ten gunste van een grotere living. Een tussenwand opgeschoven zodat we een logeerkamer en werkkamer creëren die beide ruim genoeg zijn. En airspots op plaatsen waar eerst de luchtverversing zat. Daar hebben we nu dus lucht én licht.”
Voor dat laatste heeft onze verkoopmanager zich flink ingespannen. Harm Peter: “Naar ik begreep moesten er voor die airspots op de achtergrond nog wat harde noten worden gekraakt. Wij hebben er niets van gemerkt en we hebben het zoals we wensen. Mooi werk dus.”

Of ze zich ontzorgd voelen? Harm Peter: “Ja. Aan de andere kant: je moet altijd veel zelf doen en aanreiken, maar de samenwerking is goed. En de bereidheid om onze wensen te realiseren groot. We dromen van ons droomhuis in de stad en zien er echt naar uit om te verhuizen. Het zit echt op een unieke plek: In het centrum, aan het water en met de stad als onze achtertuin. Als dat niet zo was geweest, hadden we waarschijnlijk nooit een appartement overwogen.”
Marjon: “Misschien nog een sloepje in een nabijgelegen haven en dan is het écht helemaal af.”