Het thuiskomen gevoel van Dineke en Gerard.

Is de nieuwe stijl VanWonen

“Ik voel me hier zo lekker. Veilig, op m’n gemak en met m’n vriendinnen in de buurt.” Dineke (70) heeft samen met haar man Gerard (72) een appartement gekocht in de stad. Op de begane grond. “Precies wat ik wilde”, zegt Gerard. “Want ik houd niet van hoog wonen.”
Het is een driekamerappartement met heerlijk uitzicht en een balkon boven het water. Ze hebben het er echt naar hun zin, met parkeermogelijkheden onder het appartement, de supermarkt om de hoek en de binnenstad op loopafstand.
Hiervoor woonden ze in een vrijstaand huis met een grote tuin die veel onderhoud vroeg. Omdat ze nog steeds fit zijn, maar de jaren natuurlijk ook gaan tellen, hebben ze gekozen voor een appartement in de stad.

Het duurde even voordat ze hun oude huis konden verkopen en daardoor waren ze eigenlijk verrast dat het appartement dat ze graag wilden nog beschikbaar was. “Onze verkoopmanager attendeerde ons. Het hoekappartement zou misschien een modelwoning worden, maar toen wij aangaven dat we het graag wilden kopen hebben ze dat voor ons geregeld. Ze heeft erg haar best voor ons gedaan, de begeleiding was echt super. Heel persoonlijk en heel vriendelijk. “En ze heeft veel geduld gehad”, geeft Dineke aan. “Omdat ons huis de ene keer wel en dan weer niet verkocht leek te worden.”

Dineke komt uit de binnenstad dus voor haar was het echt ‘terugkomen’. “Heerlijk, op zo een historische plek met alle comfort van ons appartement.”
Dineke en Gerard hebben de keuken, badkamer en sanitair helemaal naar wens kunnen bepalen. “Dat geeft je nog meer een thuisgevoel.”