Start bouw 25 woningen project Tuyn in Arnhem Schuytgraaf

21 juni 2024

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Vrijdagmiddag hebben gebiedsontwikkelaar VanWonen en bouwer Reinbouw samen met de toekomstige bewoners de start bouw gevierd van project Tuyn in Arnhem. Hier komen 25 ruime en duurzame gezinswoningen, gelegen aan de noordkant van Schuytgraaf. Het plan bestaat uit vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en rug-aan-rugwoningen. MIX Architectuur tekende voor het ontwerp. Alle woningen zijn inmiddels verkocht, de oplevering is voorzien medio 2025.


In aanwezigheid van de toekomstige bewoners gaven Mireille Jeurnink (VanWonen) en Antoinette Wilmot (Reinbouw) op symbolische wijze het startsein voor de bouw van het woningbouwproject Tuyn. In Tuyn is veel aandacht voor groen, water en duurzaamheid. De locatie grenst aan het rivierenlandschap aan de noordkant van Schuytgraaf. Het plan is geïnspireerd op het landelijke karakter van de streek.

Biodiversiteit wordt versterkt
Het wordt een groene, natuurinclusieve buurt, met inheemse beplanting die aansluit op de omgeving. Daarnaast komen er groene waterdoorlatende opritten en wordt sedum aangebracht op de platte daken. Met neststenen voor vogels en kasten voor vleermuizen wordt de biodiversiteit versterkt.

In de wijk is volop ruimte voor fietsers, voetgangers en elektrisch openbaar vervoer.
Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “Hier wonen mensen straks heerlijk in een groene en gezonde omgeving. Volledig gebouwgebonden energieneutraal, met goede isolatie, en zonnepanelen. Zo realiseren we toekomstbestendige woningen voor nog vele generaties.”

Landschappelijke architectuur
De woningen in Tuyn zijn ontworpen door MIX Architectuur en onderverdeeld in twee deelgebiedjes met een eigen sfeer en uiterlijk. In Wonen aan de Achterstraat staan vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen, met zicht op het rivierenlandschap. Daarnaast bevindt zich het erf van een bestaande boerderij, die herontwikkeld is tot een kleinschalige zorginstelling door Dagelijks Leven. Naastgelegen worden op de plek van de oude schuur, in het bestaande groen van het erf en naast het karrespoor, 8 rug-aan-rug-woningen ontwikkeld. Dat is Wonen op het Erf.

Antoinette Wilmot, Commercieel Directeur Reinbouw: “De woningen in Tuyn zijn prachtig ontworpen met veel aandacht voor details en houten elementen. Een mooie opgave waar veel vakmanschap voor onze timmerlieden en bouwvakkers bij komt kijken. En dat is een opgave waar Reinbouw sterk in is en met veel enthousiasme voor gaat. Daarnaast wordt ook gezorgd voor de huisvesting van vogels en vleermuizen. Zo woont in Tuyn straks mens en dier met plezier.”

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten