Gemeente Zwolle en VanWonen zetten handtekeningen voor ca. 140 woningen

12 juni 2024

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Woensdagmiddag heeft initiatiefnemer VanWonen samen met de gemeente Zwolle op vastgoedbeurs Provada een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de uitwerking van het ruimtelijk ontwikkelplan voor project Bolster aan de Nieuwe Veerallee 10-12-14. Het plan voor Bolster voorziet in circa 140 appartementen en circa 350 m2 commerciële of maatschappelijke invulling.


De locatie van Bolster ligt op het knooppunt van de ontwikkelgebieden Spoorzone, Nieuwe Veemarkt. Het is onderdeel van het ontwikkelprogramma ‘Ons Stadshart van Morgen’. VanWonen gaat nu in samenspraak met de gemeente werken aan een ruimtelijk ontwikkelingsplan. Tegelijkertijd wordt er door Zecc architecten gewerkt aan ontwerpstudies voor het woongebouw.

Dorrit de Jong, wethouder Wonen: “We werken samen met ontwikkelaars en corporaties hard aan de bouw van nieuwe woningen in de stad. Deze ontwikkeling zorgt voor de toevoeging van 140 extra woningen op een geweldige locatie vlak bij de binnenstad en de Spoorzone. Ik ben blij dat we nu deze stap samen hebben kunnen zetten.”

Inclusief woonprogramma met stads karakter
Het uitgangspunt voor Bolster is een driehoekig gebouw met een stedelijke uitstraling. Het bestaat uit een hoog en een laag deel, met appartementen in verschillende groottes. Voor één of meer commerciële en/of maatschappelijke functies is op de begane grond ruimte voorzien. De woningen van Bolster worden om een groot groen binnenterrein gerealiseerd. In de tuin komt gevarieerde groene beplanting met veel aandacht voor biodiversiteit. Het woonprogramma van Bolster wordt zeer divers. En zal bestaan uit huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. 

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: ”Met Bolster ontwikkelen we een mooie nieuwe entree voor de stad Zwolle. Hier kun je straks stedelijk wonen met veel voorzieningen op loopafstand. Bewoners kunnen genieten van een dynamische omgeving. Maar met de rust van een groene oase binnen handbereik. Op loopafstand van het NS Station en dichtbij de uitvalswegen naar A50 en A28.” 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten