Wethouder geeft startsein bouw Langs de Weiden in Hasselt

31 mei 2024

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Donderdagmiddag heeft wethouder Jan van der Poel van gemeente Zwartewaterland het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van het project Langs de Weiden in Hasselt. Het plan bestaat uit 16 koopwoningen, is ontworpen door Weusten Liedenbaum architecten en wordt gerealiseerd door PHB Deventer. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De oplevering van de woningen is gepland in het voorjaar van 2025. 


Met het begraven van een tijdscapsule gaf wethouder Jan van der Poel van gemeente Zwartewaterland donderdagmiddag het symbolische startsein voor de bouw. De tijdscapsule is gevuld met de krant van de dag en een officieel ondertekend certificaat van de betrokken partijen. De wethouder feliciteerde de nieuwe bewoners: “Weer zestien nieuwe woningen erbij in het mooie Hasselt. Prachtig gelegen aan de rand van de weilanden. Als gemeente zijn we blij dat deze inwoners hier hun nieuwe plek hebben gevonden.” 

Langs de Weiden
Het nieuwbouwproject ‘Langs de Weiden’ is onderdeel van de nieuwe wijk ‘Hasselt Om de Weede’. VanWonen ontwikkelt hier in totaal 42 woningen in verschillende fasen in het nieuwe deelgebied Over de Weede. 

Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij VanWonen: “We zien dat er veel belangstelling is om in Hasselt te wonen. Het is hier mooi landelijk en groen wonen, met toch alle nodige voorzieningen op korte afstand. Met Langs de Weiden bieden we een divers woonprogramma, van twee-onder-een-kap woningen tot levensloopbestendige woningen. Allemaal gasloos en energieneutraal. Zo dragen we bij aan toekomstbestendige woningen die generaties lang meegaan.”

“Mooi dat we nu gestart zijn met de bouw van Langs de Weiden. Deze 16 woningen zijn een kwalitatieve en duurzame toevoeging aan Hasselt. Hier gaan de toekomstig bewoners straks heerlijk wonen.” voegt Gerwin van de Zande, Directeur PHB hieraan toe.

Hasselt
Wonen in Hasselt betekent wonen in een karakteristieke Hanzestad aan het Zwarte Water, die grenst aan het natuur-, vaar- en recreatiegebied van de Kop van Overijssel. Het nieuwe project ‘Langs de Weiden’ heeft een landelijk en dorps karakter en grenst aan het groene buitengebied. Kortom, fraai en landelijk wonen, maar wel op een steenworp afstand van het centrum van Hasselt en dichtbij grote steden als Zwolle, Kampen en Meppel.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten