Viering hoogste punt woontoren NELSON in Arnhem

16 mei 2024

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Donderdagmiddag hebben gebiedsontwikkelaar VanWonen en aannemer Van Grunsven samen met bewoners het hoogste punt gevierd van woontoren NELSON in Arnhem. De iconische woontoren is ontworpen door Powerhouse Company en omvat 93 appartementen over 15 verdiepingen. De toren staat op een prominente locatie langs de Rijn, naast de Nelson Mandelabrug in Malburgen-West.


Woontoren NELSON staat midden in het groen, en heeft aan alle zijden een unieke uitstraling. In totaal komen er 33 koop- en 60 huurappartementen, variërend in oppervlakte van 50 tot 120 m². Het complex heeft een parkeergarage met 101 parkeerplaatsen.

Diamantvormig gebouw
De architectuur springt direct in het oog. Het diamantvormige gebouw heeft een rank silhouet en een speelse gevel. Het gebouw maakt op natuurlijk wijze verbinding met de omgeving. De entree met gezamenlijke fietsenstalling is goed bereikbaar. En het complex ligt op slechts vijf minuten fietsen van het centrum van Arnhem.

Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij VanWonen: “Mooi nieuws voor Arnhem dat we met NELSON het hoogste punt kunnen vieren. We bieden hier een inclusief woonprogramma, met zowel huur- als koopwoningen in verschillende prijsklassen. Bijna elk appartement heeft een balkon met uitzicht over de stad of de groene omgeving. We wensen de toekomstige bewoners alvast veel woongeluk!”

Aandacht voor klimaat en biodiversiteit
Het gebouw heeft tal van slimme oplossingen die zorgen voor een gezonde, energiezuinige en prettige plek om te wonen. Elk appartement is gasloos, de omgeving is groen en er is voldoende ruimte voor de fiets. Auto’s blijven uit het zicht op het parkeerdek en in de parkeergarage. In het ontwerp is rekening gehouden met biodiversiteit: zo komen er nestkasten in de gevels voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen.

Francis van Haren, Commercieel Directeur Van Grunsven Groep: “Als regionaal bouw- en ontwikkelingsbedrijf zijn we er trots op om samen met VanWonen deze bijzonder fraaie toren te realiseren, op een prachtige zichtlocatie in Arnhem. We hebben gekozen voor een zo duurzaam mogelijk materiaalgebruik; zo komen de gekozen metselstenen uit Gendt, op nog geen 10 kilometer van de bouwlocatie.”

Nog vijf appartementen beschikbaar
De oplevering van de appartementen staat gepland voor begin 2025. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Zie voor meer informatie www.woneninnelson.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten