VanWonen verkoopt 720m2 horecaplint Lange Wemen in Hengelo

20 maart 2024

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Horecaondernemer George ten Brummelhuis gaat investeren in de nieuwe horecawand Lange Wemen. Vandaag hebben Ten Brummelhuis en gebiedsontwikkelaar VanWonen hiervoor de handtekeningen gezet. Het nieuwe horecaplein tegenover het Stadhuis vormt straks het gezellige hart van de grootschalig getransformeerde binnenstad van Hengelo. In de horecawand komen twee unieke horecaformules die samen een extra toevoeging brengen aan het totale aanbod in Hengelo. De exploitanten worden binnenkort bekend gemaakt. Ten Brummelhuis werd geadviseerd door Boers Real Estate. 


Boven de horeca komen 39 energiezuinige huurappartementen, waarvan 31 sociale huurappartementen en 8 middenhuur appartementen. Ontwikkelaar VanWonen heeft deze appartementen onlangs verkocht aan woningcorporatie Welbions. De horecawand maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Lange Wemen. In Lange Wemen maakt het oude winkelcentrum Thiemsbrug in de toekomst plaats voor een nieuwe woonwijk, een nieuw winkelcentrum met appartementen en ondergronds parkeren. Lange Wemen wordt een groene en levendige toevoeging aan het centrum van Hengelo. In totaal komen in Lange Wemen 250 tot 300 woningen en 4.000 m2 aan commerciële ruimte.

Gerard Gerrits, wethouder Binnenstad en Ruimtelijke Ordening, over de horecawand: “Ik ben ontzettend blij met weer een stap in de steeds mooier wordende binnenstad. Met de start van de bouw van de horecawand gaat een langgekoesterde wens in vervulling. En prachtig dat de Hengelose horecaondernemer George ten Brummelhuis daadkracht en ambitie toont om de horeca in de nieuwbouw tot een succes te maken.”

Masterplan Lange Wemen
Voor het vervolg van Lange Wemen wordt gewerkt aan een Masterplan. Dit Masterplan bestaat uit een verdere uitwerking van de plannen met een stedenbouwkundige opzet, woonprogramma, ideeën voor de inrichting van het gebied en fasering en planning. VanWonen Directeur André ten Vergert is zichtbaar trots: “Met de ontwikkeling en realisatie van de horecawand zetten we de eerste belangrijke stap in de hele gebiedsontwikkeling van Lange Wemen. Hier komt een nieuw stukje binnenstad: duurzaam, energiezuinig én gezellig.”

Start bouw omstreeks mei
Het gebouw is ontworpen door Koschuch Architects en voortgekomen uit de karakteristieken van de wederopbouwarchitectuur van Hengelo. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend. Bouwbedrijf Trebbe is van plan in mei met de bouw te starten. Jeroen Gietema, directeur bij Trebbe: “Ik ben er trots op dat Trebbe haar steentje mag bijdragen. Ik woon zelf in Hengelo dus is het extra leuk om te zien hoe deze stad nog mooier wordt.“ Ten Brummelhuis verwacht in oktober 2025 de zaak te kunnen openen.

Meer informatie over het project Lang Wemen: https://www.langewemen.nl/.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten