Wethouder geeft startsein bouw Kernhemmerpark in Ede

15 maart 2024

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Vrijdagmiddag heeft Peter de Pater, wethouder ruimtelijke ordening in Ede, het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 29 woningen van het project Kernhemmerpark in de wijk Kernhem. Het gaat om 6 hoekwoningen en 23 tussenwoningen. Alle woningen worden energieneutraal opgeleverd en voorzien van stadsverwarming. Kernhemmerpark is een project van Ontwikkelingscombinatie Kernhem CV, een samenwerking van gebiedsontwikkelaar VanWonen en Van Campen Bouwgroep. Alle 29 woningen zijn inmiddels verkocht.


Met een feestelijke act is de start bouw van het project Kernhemmerpark ingeluid. Na afloop van het officiële programma was er onder het genot van een drankje gelegenheid voor de toekomstig bewoners om met elkaar kennis te maken en eerste ervaringen te delen. Wethouder Peter de Pater feliciteerde de bewoners met hun nieuwe woning: “Als gemeente Ede zijn we blij dat weer veel mensen in Kernhem een mooie, duurzame nieuwbouwwoning hebben gevonden. Zij wonen straks in een voor Ede zo kenmerkende groene omgeving.”

Kernhemmerpark: kleinschalig en groen
Kernhemmerpark is een kleinschalig nieuwbouwplan vlak bij de Doesburgerdijk. Langs deze dijk loopt een ecozone met allerlei dieren en planten. Het natuurgebied ligt praktisch in de achtertuin van de nieuwe bewoners. Groene bermen, veel bomen en beukhagen versterken het groene karakter van de buurt. Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “In Kernhemmerpark krijgt het groene straatbeeld alle ruimte. Bewoners genieten hier van een heerlijk buitenleven met het station, winkels en het bos op fietsafstand. In een energieneutrale woning bovendien. Weer een mooi project dat bijdraagt aan de VanWonen-missie: woningen en leefomgevingen creëren voor de gezondste generaties.”

Typisch Kernhem
Net als in de rest van Kernhem hebben de meeste woningen in project Kernhemmerpark een zadeldak met overstek. Richard te Vaarwerk, Technisch Directeur Van Campen Bouwgroep voegt hieraan toe: “In Kernhem zie je in iedere scherf duidelijk de karakteristieke eigenschappen terug, die bestaan uit woningen met zadeldaken en overstekken. Toch heeft elke straat een eigen identiteit door het toepassen van wisselingen in kappen, geaccentueerde erkers en metselwerk details.”
De opleveringen van de woningen staan gepland vanaf het einde van het derde kwartaal en doorlopend naar het vierde kwartaal van dit jaar.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten