Feestelijke start bouw 56 energieneutrale woningen in Schuytgraaf

16 januari 2024

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Dinsdagmiddag is het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 56 riante energieneutrale woningen in het project Ent in het groene en noordelijkste deel van de wijk Schuytgraaf in Arnhem. Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft een groot deel van de woningen inmiddels verkocht. Reinbouw zorgt voor de realisatie van de door MIX architectuur ontworpen woningen.


De start bouw werd feestelijk ingeluid met het knopen van een wapeningstaaf in de fundering, in aanwezigheid van de toekomstige bewoners. Paul Smeulders, wethouder Wonen: “Als gemeente Arnhem zijn we blij dat er nieuwe, compleet energieneutrale woningen bij komen in de stad. Deze woningen gaan goed op in de groene omgeving en dragen bij aan de biodiversiteit en klimaatbestendigheid van de stad.”

Duurzaam wonen in het groen
Ent ligt in het groene en noordelijkste deel van de Arnhemse wijk Schuytgraaf, grenzend aan het rivierenlandschap. Het project kent een veelzijdig woonaanbod bestaande uit boswoningen, semi-bungalows, twee-onder-een-kap woningen en enkele vrijstaande woningen. Alle 56 woningen zijn volledig energieneutraal door toepassing van onder meer goede isolatie, zonnepanelen, topkoeling, warmteterugwinunits en groene daken. Zo gaan energiegebruik- én energielasten flink omlaag.

Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling VanWonen: “In Ent woon je dichtbij het groen en aan het water met het populierenbos, de ecozone en de uiterwaarden vlakbij. We maken voorzieningen voor bijvoorbeeld insecten, vogels en vleermuizen, wadi’s zorgen voor de opname van regenwater. En bewoners krijgen - al naar gelang het type woning - een heester, klimplant of een boom naar keuze in hun eigen tuin. Zo wordt het hier heel duurzaam én comfortabel wonen, in een groene omgeving.”

Antoinette Wilmot, Commercieel Directeur Reinbouw: “Wij zijn trots dat we met ons vakmanschap deze prachtige woningen gaan realiseren. Woningen onder smaakvolle architectuur ontworpen met stoere vormen, eerlijke materialen en krachtige details die eruit springen zoals de houten pergola’s en de opvallende dakkappelen als kijkers op het landschap. Wij bouwen deze woningen met hoogwaardige en zoveel mogelijk onderhoudsarme materialen.”

Nog enkele woningen beschikbaar
Er zijn nog diverse type woningen in het project beschikbaar. Voor meer informatie: www.woneninent.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten