Feestelijke start bouw 26 woningen in Buurtje van Steenbrugge

19 september 2023

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Vanmiddag heeft Deventer wethouder Rob de Geest het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 26 rijwoningen in het project Buurtje van Steenbrugge. Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft alle woningen in de nieuwe dorpse wijk inmiddels verkocht. Van Campen Bouwgroep realiseert de woningen die naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2024 worden opgeleverd. 


Buurtje van Steenbrugge is prachtig gelegen aan de groene rand van Deventer, in de jonge wijk Steenbrugge. De wijk is volop in ontwikkeling en telt verschillende buurtjes die allemaal net even anders zijn. De 26 rijwoningen in Buurtje van Steenbrugge zijn ontworpen door ARX architecten en krijgen een geheel eigen architectuur met afwisselend hoge en lage dakgoten en speelse detailverschillen in de gevels.

Wethouder Rob de Geest: “De nieuwe wijk Steenbrugge krijgt steeds meer vorm. Het dorpse en gemoedelijke karakter spreekt veel bewoners aan. Dit nieuwe buurtje is daar een goed voorbeeld van, onder meer door de variatie in stijlen. Ik ben blij dat weer veel nieuwe inwoners hier hun nieuwe woning hebben gevonden.”

Miranda Venekamp-Brandt, VanWonen Directeur Marketing, Verkoop & Verhuur: “Vanaf het allereerste moment hebben we belangstellenden betrokken bij de ontwikkeling. Mooi om te zien dat de meeste buren elkaar hierdoor nu al kennen. Zo wordt het Buurtje van Steenbrugge straks echt een gezellige buurt. Waar je groen en gezond woont, in een dorpse sfeer, met de stad Deventer om de hoek.”

Aan de groene rand van Deventer
Het nieuwe dorp Steenbrugge ligt aan de noordzijde van Deventer. Inmiddels staan er 400 woningen en is er gestart met de tweede bouwfase waarin circa 800 woningen gebouwd gaan worden. Het Buurtje van Steenbrugge ligt aan de groene rand van Deventer, op fietsafstand van de binnenstad. Hier geniet je volop van de Sallandse natuur terwijl alle voorzieningen zoals winkels, scholen en sportfaciliteiten vlakbij zijn. In Buurtje van Steenbrugge is het heerlijk wonen, leven en beleven.

Richard te Vaarwerk, Directeur Van Campen Bouwgroep: “Als Van Campen zijn we trots op dit mooie, kleinschalige project dat wij hier in Steenbrugge realiseren. Alle woningen worden uitgevoerd met een luchtwarmtepomp, zonnepanelen en krijgen een hoge isolatiewaarde. Dit worden zo hele comfortabele en zeer energiezuinige woningen.”

Voor meer informatie: www.buurtjevansteenbrugge.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten