Start bouw 54 appartementen Park Nova in Deventer

04 juli 2023

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Woensdagmiddag gaf wethouder Liesbeth Grijsen het feestelijke startsein voor de bouw van 54 appartementen in Park Nova in Deventer. Het project van gebiedsontwikkelaar VanWonen wordt gerealiseerd door PHB Deventer. Het gebouw heeft onder meer een gemeenschappelijke daktuin en een begane grond met bijna 700 m2 bestemd voor maatschappelijke (zorg-)functies.


Park Nova verrijst op de voormalige kantoorlocatie van zorggroep Carinova, op nog geen 10 minuten fietsen van het historische centrum van Deventer. In de populaire wijk Zandweerd, op de hoek van de Zwolseweg en de Ceintuurbaan. Een bijzonder veelzijdig gebouw met een divers woonprogramma voor jong en oud. Park Nova wordt een waardevolle toevoeging aan de stad Deventer: 27 appartementen grotendeels in de middeldure huur en 27 koopappartementen in verschillende prijscategorieën. De woningen variëren in grootte tussen 59 en 97 m2. Alle appartementen hebben een eigen balkon of dakterras. 

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Met de bouw van dit woongebouw komen er nieuwe woningen bij in Deventer. Daar is gezien de huidige krapte veel behoefte aan. Ik ben blij dat met dit project weer veel mensen in ons mooie Deventer een prachtige duurzame woning hebben gevonden. Graag wens ik alle bewoners alvast veel woongeluk.”

Miranda Venekamp-Brandt, VanWonen Directeur Marketing Verkoop & Verhuur voegt daaraan toe: “In het plan voor Park Nova hebben we de toekomstige bewoners vroeg betrokken. Dankzij hun input is er een divers en inclusief woningprogramma ontstaan met ruimte voor persoonlijke woonwensen. Deze woningen zijn voor jong en oud, samenwonend en alleenstaand. Vanuit de behoefte elkaar te willen ontmoeten hebben we in het ontwerp een mooie groene daktuin opgenomen. Deze wordt uiteraard rookvrij, zodat bewoners hier gezond en in het groen kunnen genieten.”

Groen en gezond samen wonen
Ontmoeten, groen en aandacht voor het klimaat zijn onderwerpen die vanaf het begin van de planontwikkeling zijn meegenomen. Met omwonenden en ander belangstellenden is dan ook gezamenlijk gewerkt aan de totstandkoming van het plan. Dit vertaalt zich onder meer in de gemeenschappelijke daktuin en twee elektrische deelauto’s van We Drive Solar die beschikbaar zijn voor alle bewoners van het complex. Met de daktuin en de beplantingen rondom het gebouw wordt de groene verbinding gelegd met het nieuwe Plantsoen en de rotonde met grote bomen aan de Zwolseweg. Daarnaast is er in de gevels een groot aantal nestkasten voor vleermuizen en gierzwaluwen opgenomen. 

“Mooi dat we nu gestart zijn met de bouw van Park Nova. Een prachtige en duurzame toevoeging aan onze mooie stad. Hier gaan de toekomstig bewoners straks heerlijk wonen.” zegt Gerwin van de Zande, Directeur PHB.

Nog enkele appartementen beschikbaar 
De oplevering van Park Nova is voorzien in het vierde kwartaal van 2024. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Bij interesse is een bezoek aan de bouwplaats mogelijk. Voor meer informatie: www.parknova.nl.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten