Feestelijke start bouw 39 woningen ‘Besterburen’ in Zwolle

08 juni 2023

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Donderdagmiddag heeft wethouder Monique Schuttenbeld het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 39 woningen in het project Besterburen in Zwolle. Dit project van gebiedsontwikkelaar VanWonen is ontworpen door De Bruin Architecten en wordt gerealiseerd door Schutte bouw & ontwikkeling. Alle woningen zijn energieneutraal en liggen in een groene en gezonde leefomgeving.


Onder luid tromgeroffel gaf de wethouder het officiële startsein van de bouw, bijgestaan door Miranda Venekamp-Brandt (VanWonen) en Paul Dijkman (Schutte bouw & ontwikkeling). Na deze feestelijke start van de bouw was er gelegenheid voor de toekomstige bewoners om met elkaar kennis te maken en de eerste ervaringen te delen. De wethouder feliciteerde de bewoners met hun nieuwbouwwoning: “Als gemeente Zwolle zijn we blij dat opnieuw een groep bewoners in De Tippe een mooie en duurzame woning heeft gevonden, in een groene en goed bereikbare omgeving. Fijn om te zien hoe De Tippe inmiddels vorm krijgt. Ik wens alle bewoners alvast heel veel woongeluk toe.”

Besterburen
Het project Besterburen biedt voor ieder wat wils. Er zijn verschillen in de grootte en in het type woningen, maar al deze woningen zijn licht, duurzaam en gelegen in een groene leefomgeving. In totaal worden er in Besterburen 49 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Vandaag is de bouw van 39 rijwoningen gestart. 
Miranda Venekamp-Brandt, Directeur Marketing, Verkoop & Verhuur bij VanWonen: “De woningen van Besterburen zijn gegroepeerd rondom gezamenlijke binnenterreinen. Bewoners kunnen binnenkort actief meedenken over de inrichting hiervan. Zo creëren we samen een gezonde woon- en leefomgeving.” 

Schutte bouw & ontwikkeling is trots om bij de mogen dragen aan deze mooie nieuwe buurt in Stadshagen. Paul Dijkman, directeur, vertelt dat hij zelf als starter met jonge kinderen aan een binnenterrein heeft gewoond. “Door het gezamenlijke binnenterrein komt contact met de buren gemakkelijk tot stand. Kinderen spelen buiten en ontmoeten elkaar. Een verademing dat ze even van de telefoon of tablet zijn en gezellig buiten spelen. Als jonge ouders vonden we het heel gezellig dat er vaak spontane borrels of barbecues ontstaan met de buren. Ik wens alle bewoners van Besterburen heel veel woonplezier en spontane gezelligheid toe!”

De Tippe
Het project Besterburen ligt in de wijk De Tippe, aan de westzijde van Stadshagen, direct naast de wijk Westenholte. Het treinstation ligt in deze wijk, maar ook de uitvalswegen zijn vanuit De Tippe goed te bereiken. Aan de noordzijde bevindt zich de Mastenbroekenpolder waar het heerlijk wandelen of fietsen is. Aan de westzijde liggen de groene uiterwaarden van de IJssel.

Inschrijven voor Besterburen
Er zijn nog enkele woningen in Besterburen beschikbaar. Het gaat om twee-onder-een-kapwoningen en hoekwoningen. Het actuele aanbod is te zien op de website: www.besterburen.nl

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten