Zwartewaterland verkoopt grond voor 17 woningen in Hasselt Om de Weede

01 juni 2023

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Burgemeester Eddy Bilder van gemeente Zwartewaterland en VanWonen Algemeen Directeur Alfred Bolks hebben de overeenkomst getekend voor de verkoop van de grond voor de ontwikkeling van 17 duurzame en gasloze woningen in het project Langs de Weiden, in de wijk Hasselt Om de Weede in het deelgebied Over de Weede. VanWonen ontwikkelt hier 11 rijwoningen en 6 levensloopbestendige woningen.


De burgemeester is blij met de volgende 17 woningen die in Hasselt Om de Weede worden gerealiseerd: “Er is veel vraag naar woningen in Hasselt, dus 17 nieuwe woningen erbij is goed nieuws voor onze inwoners.” Alfred Bolks voegt daaraan toe: “Met de aankoop van de grond kunnen we als VanWonen nu echt vaart maken met dit project. Wij gaan nu de bouwfase voorbereiden. Deze start naar verwachting dit najaar. Wij merken dat er veel belangstelling is om in Hasselt te wonen. Het is hier mooi landelijk en groen wonen, met toch alle nodige voorzieningen op korte afstand.”

Langs de Weiden
Het nieuwbouwproject ‘Langs de Weiden’ is onderdeel van de nieuwe wijk ‘Hasselt Om de Weede’. VanWonen ontwikkelt hier 42 woningen in verschillende fasen in het nieuwe deelgebied Over de Weede. Er is al veel belangstelling voor dit project, vooral van mensen uit de gemeente. De woningen worden gerealiseerd door PHB Deventer. De start bouw is voorzien in het vierde kwartaal van dit jaar, de oplevering medio 2024. Inschrijven op de beschikbare woningen kan via www.langsdeweiden.nl. 

Hasselt 
Wonen in Hasselt betekent wonen in een karakteristieke Hanzestad aan het Zwarte Water, die grenst aan het natuur-, vaar- en recreatiegebied van de Kop van Overijssel. Het nieuwe project ‘Langs de Weiden’ heeft een landelijk en dorps karakter en grenst aan het groene buitengebied. Kortom, fraai en landelijk wonen, maar wel op een steenworp afstand van het centrum van Hasselt en dichtbij grote steden als Zwolle, Kampen en Meppel.

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten