27 appartementen Ebbingekwartier opgeleverd aan Bouwinvest Residential Fund

27 maart 2023

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Het Ebbingekwartier in Groningen nadert zijn voltooiing. Vandaag hebben bouwer Trebbe en gebiedsontwikkelaar VanWonen 27 vrije sector huurappartementen opgeleverd aan Bouwinvest Residential Fund. De appartementen zijn verdeeld over zes woonlagen en hebben een woonoppervlak variërend van 65 m2 tot 95 m2. Het complex is aardbevingsbestendiger gebouwd, boven op de grootste eenlaagse parkeergarage van Nederland. Alle 27 woningen zijn inmiddels verhuurd.


Na een bouwtijd van iets meer dan twee jaar leverde Trebbe het appartementencomplex op aan Bouwinvest Residential Fund. “In Nederland is er een structureel tekort aan woningen. Een woning is voor steeds meer mensen lastig bereikbaar geworden, waaronder zeker ook voor jongeren. Deze woningen zijn uitermate geschikt voor mensen die, bijvoorbeeld na hun studie, in de stad Groningen willen blijven wonen,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments.

Het slotakkoord
Het Ebbingekwartier is in diverse fases en verschillende jaren gebouwd en bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod van bouwstijlen en woningtypen. Naast het complex voor het Bouwinvest Residential Fund, realiseert Trebbe op dit moment ook nog appartementencomplex De Kroon. Dit gebouw telt negen verdiepingen met 31 luxe koopappartementen in een breed aanbod en wordt naar verwachting nog voor de zomervakantie opgeleverd. 

Geert Klein Lebbink, adjunct-directeur bij Trebbe is trots op de mijlpaal: ‘Stap voor stap komen we dichter bij de voltooiing van het Ebbingekwartier. Vanaf dag één is het Ebbingekwartier een uitdagend werk gebleken. Het heeft van ons al ons vakmanschap en onze organisatiekracht gevraagd. Maar dankzij de inzet en medewerking van alle betrokkenen is het gelukt en wordt het hier prachtig. Hier bouwen we samen aan geluk.’ 

Ontwerp met een knipoog naar de historie
Het ontwerp van de appartementencomplexen voor Bouwinvest en De Kroon verwijzen naar het industriële verleden van de gebouwen die op het CiBoGa terrein stonden. DAAD architecten heeft de kenmerkende elementen uit die bouwstijl vertaald in de ontwerpen. De architectuur is kosmopolitisch stoer en strak. Met typische Groninger bakstenen, robuuste constructies in vorm en gevels en fraaie metselwerkprofielen.

Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling bij VanWonen: ‘We hebben van het Ebbingekwartier een autovrije, groene en gezonde woonwijk gemaakt. Zodat kinderen hier veilig op straat kunnen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten in de hofjes, steegjes, daktuinen of in de gezamenlijke binnentuinen. Het groen maakt de buurt bovendien klimaatbestendig. De gezelligheid en de vele voetgangersverbindingen naar alle culturele en horecavoorzieningen op loopafstand, maken wonen in het Ebbingekwartier tot het beste van twee werelden.’

Het Ebbingekwartier
Het Ebbingekwartier is een gezonde, culturele en innovatieve woonbuurt, op de plek van het
voormalige gasfabriekcomplex aan het Boterdiep in Groningen. Op het oude Circus-, Boden- en Gasterrein – kortweg het CiBoGa-terrein, dat op de kop van de Oosterhamrikkade ligt – woont nu al een diversiteit aan mensen in bijzondere architectuur. De bewaarde monumentale industriële panden vormen een bron van inspiratie. Zo ontstaat in het Ebbingekwartier een bijzondere mix van onuitwisbare historie en grootstedelijkheid. De binnenstedelijke gebiedsontwikkeling ligt op een steenworp afstand van Oosterhamrikkade, waar VanWonen een nieuwe ontwikkeling start. 

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten