40 sociale huurwoningen in Ede verkocht aan corporatie Woonstede

03 februari 2023

Nieuwsbericht, Gebieds- en vastgoedontwikkeling

Ontwikkelingscombinatie Kernhem CV, een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar VanWonen en Van Campen Bouwgroep, heeft 40 sociale huurappartementen in Ede ontwikkeld en verkocht aan woningcorporatie Woonstede. De gasloze appartementen komen in de wijk Kernhem en krijgen een aansluiting op het duurzame netwerk van stadsverwarming. De bouw begint naar verwachting eind van het tweede kwartaal van 2023.


Het vierlaagse gebouw is ontworpen door Architektengroep Gelderland en biedt straks ruimte aan 40 appartementen van gemiddeld 57 m2 woonoppervlak. Alle woningen hebben een geluidsluw balkon of tuin. En worden aangesloten op het duurzame netwerk van stadsverwarming. In de gevel van het gebouw worden verschillende nestvoorzieningen aangebracht, waarmee er ook aandacht is voor natuurinclusiviteit.

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “Als ontwikkelingscombinatie zijn we er trots op dat we voor woningcorporatie Woonstede deze 40 duurzame en betaalbare woningen mogen realiseren in de aantrekkelijke en groene nieuwbouwwijk Kernhem in Ede. De bewoners kunnen hier straks aangenaam en rustig wonen, dicht bij belangrijke voorzieningen in Ede.”

Kernhem Ede
De appartementen komen in de nieuwbouwwijk Kernhem, een wijk waar de natuur volop de ruimte krijgt, grenzend aan de ecozone aan de noordwest rand van Ede. Ongeveer een kwart van de totale oppervlakte bestaat uit natuurlijke landschapselementen. Er wordt in de hele wijk gezocht naar een combinatie van natuur en recreatieve functies waar de bewoners met veel plezier de natuur kunnen beleven.

Marco de Wilde, directeur-bestuurder Woonstede: “De wachtlijsten voor sociale huurwoningen groeien al jaren. Voor woningzoekenden wordt het steeds moeilijker om een passend huurhuis te vinden. Met de komst van deze appartementen voegen we betaalbare, kwalitatieve en duurzame woningen toe in een fijne wijk met aandacht voor natuur en leefbaarheid.”

Deel dit artikel:

Lees meer over `Gebieds- en vastgoedontwikkeling`

Alle nieuwsberichten Naar alle nieuwsberichten